11.5 C
De Bilt

Outdoor activiteiten zijn hot: hoe begin je?

De populariteit van outdoor activiteiten is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het valt gedeeltelijk te verklaren door de uitbraak van de pandemie, welke ertoe leidde dat we vaker thuis waren. In plaats van binnen te blijven, trokken mensen naar natuurgebieden in de buurt! Denk aan het bos, de duinen of bijvoorbeeld een heidegebied.

Niet alleen is het er prachtig, ook heb je er de ruimte even uit te waaien. OutdoorOnly is een online platform, die liefhebbers van outdoor activiteiten inspireert en adviseert. Ook op dit platform merken ze dat Nederlanders steeds vaker de natuur opzoeken. Daarbij pakken zij het professioneler aan. Iets wat vragen met zich meebrengt als: welke wandelbroek en -schoenen worden aangeraden? Is het gebruik van wandelstokken aan te raden? Wat zijn de mooiste plekjes om te wandelen in Nederland? Enzovoorts. 

Goede voorbereiding laat je meer uit outdoor activiteiten halen

Door je goed voor te bereiden op outdoor activiteiten haal je er meer uit! Met goede wandelschoenen houd je de wandeling bijvoorbeeld langer vol. Daarnaast zorgt een goede, luchtige wandelbroek dat je het minder snel erg heet hebt. Iets wat het comfort tijdens de outdoor activiteiten vergroot. Het ruime aanbod aan wandelkleding, wandelschoenen en bijvoorbeeld wandelstokken maakt het niet eenvoudig om een keuze te maken. Door gebruik te maken van de recensies en koopgidsen die een platform als OutdoorOnly biedt, wordt dit makkelijker.

Wandelbroeken verschillen op tal van punten van elkaar

Vergelijk de verschillende wandelbroeken op basis van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, de mogelijkheid om de pijpen van een broek af te ritsen, de pasvorm van de broek en bijvoorbeeld de aanwezigheid van afsluitbare zakken. Het zijn slechts voorbeelden van factoren om rekening mee te houden.

Leukste outdoor activiteiten voor de herfst

De herfst en winter zijn twee prachtige seizoenen voor outdoor activiteiten. Een wandeling door het bos kun je goed combineren met geocaching of het zoeken naar happy stones. Heb jij al eens van deze outdoor activiteiten gehoord? Het leuke aan beide is dat het gratis is! Bij geocaching ga je aan de hand van coördinaten tijdens een wandeling in de natuur op zoek naar een schat. Dat kan iets heel simpels zijn. Fotograaf het en sla de foto op in de app. Zo weet je precies welke schatten je al gevonden hebt in het natuurgebied waar je wandelt.

Happy stones als schat bij geocaching

Een voorbeeld van een schat bij geocaching is een zogenaamde happy stone. Het is een steen die door anderen van een fraai schilderwerk voorzien is. Denk bijvoorbeeld aan een afgebeeld dier, een gezichtje, enzovoorts. Zoals de naam al doet vermoeden maken de stenen je blij. Je kunt een happy stone meenemen naar huis, maar je kunt deze ook elders in de natuur terugleggen. Het is vervolgens aan andere wandelaars om de steen te vinden. Ook leuk is het om eerst thuis zelf een aantal happy stones te maken en deze vervolgens weg te leggen tijdens het wandelen.

Tip: op het platform van OutdoorOnly vind je nog veel meer van deze leuke outdoor activiteiten voor de herfst en winter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio