21.6 C
De Bilt

Overval op waardetransport verdachte overleden en zes man opgepakt Amsterdam

Amsterdam – rond 14.20 uur, heeft er in Amsterdam aan de Meeuwenlaan een overval op een waardetransport plaatsgevonden. Hierbij zijn volgens omstanders automatische wapens gebruikt en zijn er mogelijke gewonden gevallen. De situatie is inmiddels opgeschaald naar Grip 1 en en zijn twee traumahelikopter opgeroepen.

Daders overval

De daders van de overval zijn op de vlucht geslagen. De politie is een klopjacht op hen gestart, waarbij ook de politiehelikopter lijkt ingezet te zijn. Omstanders schrokken hevig van de schoten. Of er ook daadwerkelijk iets is buitgemaakt is nu nog onbekend. Wel is de melding aan de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent vooral dat er meer mensen kunnen worden ingezet.

Veel hulpdiensten ter plaatste

De politie is een grote klopjacht gestart op de verdachten. De politie is met veel eenheden aanwezig. ook het medisch personeel is met veel eenheden onderweg en ter plaatse, zo zijn er twee traumateam opgeroepen naar de melding en meerdere ambulances

Wij zullen updates geven als er meer informatie bekend is

Update 14:45: Een journalist van EenVandaag meldt op Twitter dat een man in een militaire outfit en een bivakmuts om zich heen schoot.

Update 14:50: Volgens een politiewoordvoerder is er sprake van meerdere verdachten die ervandoor zijn gegaan en die door de politie worden achtervolgd

Update 15:15: In Broek in Waterland, een dorp ten noorden van Amsterdam, zijn twee auto’s in brand is gevlogen.

Update 15:20: Op sociale Media worden beelden uit Broek in Waterland gedeeld waarop een groot aantal politiewagens en een politiehelikopter te zien is . Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de schoten in Amsterdam-Noord.

Update 15:37:

Update 15:40: Bij het Noord-Hollandse Broek in Waterland zijn meer dan zes verdachten aangehouden in verband met een schietincident en een overval vanmiddag in Amsterdam Noord. Volgens een woordvoerder van de politie Noord-Holland is er ook sprake van een overleden verdachte.

Update 16:05:

Update 16:13:

UPDATE 16:32: Einde berichtgeving, voor artikel en updates zie volgende artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio