8.8 C
De Bilt

Praktijkexamens motor en scooter vanaf 22 februari herstart

Nederland- CBR-directeur Alexander Pechtold maakt tijdens een persconferentie over het inlopen van de achterstanden bij het rijvaardigheidsbureau bekend dat de praktijkexamens voor motor en brommer vanaf maandag 22 februari weer opgestart worden .

Mogelijk jaren nodig voor wegwerken achterstanden praktijkexamens

Het gaat mogelijk jaren duren voordat de achterstanden die het CBR nu oploopt door de lockdown zijn ingehaald. Dat staat in een brief die verkeersminister Cora Van Nieuwenhuizen dinsdag naar de Tweede Kamer stuurde. De brief gaat samen met de maandrapportage van januari van het CBR.

Jaarlijks neemt het CBR zo’n anderhalf miljoen examens af. Door de lockdowns is er een forse achterstand van 610.000 examens ontstaan. De reserveringstermijnen voor theorie- en praktijkexamens voor het B rijbewijs kunnen gaan oplopen tot meer dan 18 weken, waarschuwt het CBR. Het rijvaardigheidsbureau pleit daarom voor ‘aanvullende maatregelen’ vanuit de overheid. De termijnen zijn bovendien afhankelijk van de mate waarin rijscholen de ontstane achterstand gaan inhalen en hoe lang de beperkende maatregelen van de overheid nog zullen duren.

Opstarten van praktijkexamens

Een van die maatregelen is het opstarten van de praktijkexamens A en AM. CBR-directeur Alexander Pechtold geeft aan dat de examens vanaf maandag 22 februari weer opstarten.

Eerder mochten namens de minister de rijlessen motor en brommer tijdens de lockdown doorgaan omdat motorinstructeur geen contactberoep is. Het CBR koos er toen voor om geen praktijkexamens af te nemen om zo de reisbewegingen te beperken. Nu het einde van de huidige lockdown periode in zicht lijkt en de dagelijkse besmettingscijfers dalen, durft het CBR het aan om deze examens weer op te starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio