13.6 C
De Bilt

Screens als zonwering? Een goede keuze!

Schijnt de zon, dan is het lekker warm en hebben we een blij gevoel. Maar als de zon ervoor zorgt dat het te heet wordt in jouw woning, dan wordt het tijd voor actie. Het plaatsen van screens als zonwering is dan een goed idee. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat zijn screens en hoe werken ze?

Screens zijn zonneschermen die aan de buitenkant van de ramen worden bevestigd. Ze gaan strak langs het raam naar boven of beneden en zijn eenvoudig vanuit binnen te bedienen. Screens zorgen ervoor dat de zonnestralen worden tegengehouden, zo blijft het in huis lekker koel en worden jouw meubels beschermd tegen verkleuring door de zon.

Voor de bediening heb je keuze uit een aantal mogelijkheden. Het goedkoopste is de handmatige bediening, je verstelt het screendoek dan met een koord of draaistang. Een alternatief is elektrische bediening. Je gebruikt hiervoor een wandschakelaar of afstandsbediening. Deze laatste opties zijn uiteraard gemakkelijker in gebruik, maar ook duurder in aanschaf.

Foto © K&K Zonwering

Op zoek naar een kwalitatief screendoek? Bekijk dan eens het uitgebreide assortiment van K&K Zonwering.

Een screen biedt veel voordelen

De keuze voor een screen brengt verschillende voordelen met zich mee. We zetten ze even voor je op een rij:

  • Optimale zonwering waardoor het in je huis lekker koel blijft.
  • Gemaakt van stevig materiaal dat goed tegen verschillende weersinvloeden kan.
  • Eenvoudig te bedienen. Zowel handmatig als elektrisch is mogelijk.
  • Goed schoon te maken met lauwwarm water en (speciaal) schoonmaakmiddel.
  • In veel verschillende kleuren verkrijgbaar.
  • Privacy. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken, maar jij wel naar buiten.

Screendoek op maat laten maken

Voor optimale zonwering is het belangrijk dat de screen perfect aansluit op het kozijn. Zorg er dus voor dat je deze nauwkeurig inmeet of laat dit over aan een expert. Screens zijn in vele maten, kleuren en soorten verkrijgbaar. Wanneer je een screendoek op maat laat maken ben je zeker van kwalitatieve zonwering en eenvoudige bediening. Na verloop van tijd wil je jouw oude screens wellicht vervangen. Bijvoorbeeld omdat ze zijn verkleurd of versleten of minder goed zijn gaan sluiten. Dat is geen probleem.

Vervangen niet moeilijk en goedkoper

Een screendoek vervangen is niet moeilijk en goedkoper dan de aanschaf van een nieuw systeem. Door een screendoek tot op de millimeter nauwkeurig op maat te laten maken, past deze perfect in de bestaande screenconstructie. Je screen ziet er op deze manier weer zo goed als nieuw uit, zonder hier onnodig veel geld voor uit te geven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio