2.1 C
De Bilt

Smartphonehoesjes: een wereldwijde markt

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone? Dat aantal valt in het niets in vergelijking met het aantal dat wel over een smartphone beschikt. Mobiele devices spelen dan ook een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Het is daarbij echter wel nadelig dat het doorgaans erg kwetsbare apparaten zijn. Een goed smartphonehoesje is dan ook onmisbaar en dat is duidelijk te merken aan de wereldwijde markt. 

Wereldwijde vraag naar telefoonhoesjes

Dat de vraag naar smartphonehoesjes alsmaar groter wordt, merkt ook hoesjesdirect.nl, een webshop gevestigd te Haarlem. Nadat zij in 2011 zijn begonnen met een kleine business met uitsluitend een assortiment hoesjes voor de eerste Apple iPhone in Nederland, is het bedrijf de jaren erna razendsnel gegroeid en momenteel nog altijd snel groeiende. Dit grote succes is mede te danken aan de enorme vraag naar telefoonhoesjes van over de hele wereld.

Inmiddels is hoesjesdirect.nl uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders op deze markt. Het assortiment telt dan ook meer dan 50.000 hoesjes en accessoires voor ruim 600 verschillende devices. Bovendien levert hoesjesdirect.nl niet meer uitsluitend in Nederland, maar in meerdere landen. Daarnaast bestaat er een Duitse webshop huellendirekt.de en een Franse webshop coquedirect.fr en in de toekomst zullen dit er hoogstwaarschijnlijk nog een stuk meer worden!

Waarom zijn telefoonhoesjes zo populair?

De vraag naar smartphonehoesjes komt dus van over de hele wereld. Alleen waarom zijn die – en andere beschermende accessoires – dan zo ongelooflijk populair? Dit zal te maken hebben met het feit dat het leven steeds digitaler wordt, maar de devices tegelijkertijd erg kwetsbaar en waardevol zijn. Men wil dus massaal hun devices beschermen tegen schade en vuil. Daarnaast worden er aan de lopende band nieuwe smartphones en andere mobiele apparaten ontwikkeld, waar ook telkens weer hoesjes en andere accessoires voor nodig zijn. Op die manier blijft de vraag naar deze producten dus groot en steeds groter.

Welke smartphonehoesjes zijn er allemaal?

Er zijn ontzettend veel verschillende smartphonehoesjes te verkrijgen. Niet alleen een hoesje voor elk type smartphone, maar ook meerdere modellen hoesjes. Zo zijn er bijvoorbeeld compacte backcovers, die alleen om de achterkant en zijkanten van de smartphone bevestigd zitten. Daarnaast heb je ook booktype hoesjes, die juist rondom bescherming bieden aan de smartphone en ook nog plek bieden aan wat briefgeld en pasjes. Bovendien kun je vaak ook nog kiezen uit verschillende kleuren en materialen. Kortom, er zijn een heleboel soorten smartphone hoesjes verkrijgbaar.

Waar moet je op letten als je een telefoonhoesje koopt?

Als je een telefoonhoesje gaat kopen, dan is het met name handig om er op te letten dat je het juiste hoesje voor jouw type smartphone koopt. Dit lijkt zo vanzelfsprekend, maar gaat in de praktijk toch nog vaker mis dan je misschien zou denken. Dit is ook eigenlijk niet zo heel gek, omdat de verschillen soms nihil zijn. Toch is het dus vooral belangrijk te letten op jouw type smartphone en het type hoesje dat je wilt aanschaffen.

Verder is het ook belangrijk om te letten op de eigenschappen van een bepaald smartphonehoesje. Zoals je al hebt kunnen lezen, zijn er namelijk meerdere opties. Zo kun je bijvoorbeeld bij jezelf nagaan of je graag een compacte case wilt of liever een functionele hoes met extra ruimte voor briefgeld en pasjes.

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de markt voor smartphonehoesjes groot is en voorlopig nog niet is uitgegroeid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio