10.4 C
De Bilt

Logistiek: onmisbare stappen bij de keuze van een logistiek bedrijf

Vooral in tijden van wereldwijde volatiliteit en evoluerende marktplaatsen is een ervaren logistieke dienstverlener een cruciale zakelijke beslissing die aan uw verwachtingen en bedrijfsdoelstellingen beantwoordt. En zelfs als consument kunt u beroep doen op de volgende tips! Kiezen voor een zogenaamde just-in-time vertaald naar logistiek die betrouwbaar is.

Dit type distributieketen heeft als doel vertragingen en kosten te verminderen door de timing van het bestellen van materialen te perfectioneren. Het doel is om niet meer materialen voorradig te hebben – en niet minder – dan u op dat moment nodig heeft. Dit stroomlijnt processen, verlaagt de opslagkosten en dwingt een bedrijf tot een grondige kennis van zijn toeleveringsketen.

IJzersterke reputatie en kennis van de sector

Een  just-in-time dienstverlener  logistiek die perfect alle behoeftes vervult vindt u het eenvoudigst door te kiezen voor een dienstverlener met bewezen kennis in de sector. Vanzelfsprekend moet deze zich aanpassen aan de behoeften van de klant en aan de vraag voldoen met de beste service in zijn klasse, gericht op kostenefficiëntie en superieure kwaliteit.

Just-in-time beheer logistiek, van begin tot eind

Om het logistiek beheer te vereenvoudigen, moet een dienstverlener worden gekozen die beschikt over de deskundigheid en de middelen om de vervoerslogistiek op geïntegreerde manier te beheren.

Het aanbieden van specifieke opslagdiensten met een meerwaarde, zonder de details, zoals verpakking en beveiliging, te verwaarlozen, die het verschil maken bij de behandeling van vracht.

Hoewel JIT aanlokkelijk is voor degenen die nauw samenwerken met toeleveringsketens en financiën, is de praktijk moeilijk te verwezenlijken. Om een geoptimaliseerde toeleveringsketen te hebben, moet een organisatie haar klanten leveren wat ze willen, wanneer ze het willen – en zo weinig mogelijk geld uitgeven om dat voor elkaar te krijgen. Die klanten kunnen interne klanten of externe klanten zijn.

Wereldwijde aanwezigheid

Een sterke aanwezigheid op de wereldwijde exportmarkten zorgt voor een centraal aanspreekpunt tijdens het hele proces. Bovendien kunnen de uiteenlopende douanevoorschriften en individuele veiligheidsmaatregelen van de landen van bestemming hindernissen opwerpen. Met een internationaal opererende leverancier verwerft u de marktkennis van andere delen van de wereld.

Duurzame logistiek

Naarmate de bevolking zich meer bewust wordt van de milieuproblematiek en de opwarming van de aarde, zullen consumenten vaker op zoek gaan naar bedrijven die zich hierop richten. 

Just-in-time duurzame logistiek streeft ernaar de ecologische voetafdruk van haar activiteiten, zoals CO2-uitstoot, milieuverontreiniging en ongevallen, te verkleinen. In die zin moeten logistieke leveranciers en consumenten een balans zien te vinden tussen financiële groei, milieuzorg en de gezondheid van de samenleving.

Bij General Motors daalden de kosten voor afvalverwijdering bijvoorbeeld met 12 miljoen dollar door samen met hun leveranciers een programma voor herbruikbare containers op te zetten. Zo ontdekte GM dat de kostenbesparingen die ze identificeerden, een aanvulling vormden op het engagement van het bedrijf voor het milieu.

Klantenservice die doet wat het moet!

Iedere onderneming zal zichzelf vanzelfsprekend promoten als zijnde de beste in het vak, met de perfecte gang van zaken. Niets is minder waar uiteraard …

De meest efficiënte manier om dit de doorgronden is uiteraard om het te vragen aan … Niemand anders dan de klanten zelf! In dit virtuele tijdperk is het maar een klikje op de muisknop om dit na te gaan. Publieke en onafhankelijke beoordelingen zijn eenvoudig op te vragen bij zoekmachines.  

Veiligheidsreputatie

Gezien de steeds veranderende veiligheidsvoorschriften is het van het grootste belang dat u een just-in-time maar veilige logistiek transportbedrijf kiest met een goede reputatie op het gebied van veiligheid. Een overzicht van veiligheidsbeoordelingen en statistieken is voor het publiek beschikbaar. Diverse websites, doorgaans in de handen van de overheid waar de onderneming is gevestigd bieden deze informatie aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio