14.9 C
De Bilt

Stappenplan om een goede autoverzekering te kunnen kiezen

Heeft u recent een nieuwe auto gekocht? Dan kunt u ongetwijfeld niet wachten om erin te rijden. Voordat u met uw auto de weg op mag, moet u echter eerst de auto verzekeren. Dit is in Nederland bij wet verplicht. Indien u onverzekerd met uw auto rijdt, kunt u een forste boete verwachten.

Het afsluiten van een autoverzekering kan tegenwoordig makkelijk en snel via het internet. Toch is het in de praktijd vaak lastiger dan veel mensen denken. Dit komt voornamelijk door het grote aanbod aan autoverzekeringen. Er zijn namelijk verschillende soorten verzekeringen en daarnaast kunt u zo’n verzekering bij talloze verzekeraars afsluiten. Wij helpen u hier met een stappenplan om de juiste autoverzekering te vinden.

Stap 1: De dekking

Voordat u een autoverzekering af kunt sluiten, moet u weten dat er verschillende mogelijkheden zijn voor wat betreft de dekking. Bij de meeste verzekeraars kunt u kiezen uit WA, beperkt casco en allrisk. De goedkoopste en minst-dekkende verzekering is de WA-verzekering. Deze verzekering dekt alleen de schade die u aanricht met uw auto. Bij beperkt casco wordt ook brand-, inbraak- en stormschade aan uw voertuig vergoed. Indien u wilt dat blikschade aan uw auto bij een aanrijding ook vergoed wordt, kiest u voor een allrisk autoverzekering.

Stap 2: Kijk naar aanvullende dekking

Naast de standaard dekking die we hierboven behandelden, kunt u vaak ook nog kiezen voor aanvullende dekking. Via aanvullende dekkingen bent u bijvoorbeeld ook verzekerd voor schade aan uzelf als bestuurder of aan personen die bij u in de auto zitten. Bij nagenoeg alle verzekeraars kunt u hiervoor een schade- of ongevallenverzekering voor inzittenden afsluiten. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook nog mogelijk om uzelf te verzekeren voor rechtsbijstand in het verkeer.

Stap 3: Verzekeringen vergelijken

Weet u inmiddels wat u precies wilt verzekeren? Dan doet u er goed aan om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Hiervoor hoeft u niet meer de sites van verschillende verzekeraars te bezoeken. Nee, want via auto-verzekeringenvergelijken.nl vergelijkt u autoverzekeringen makkelijk en snel met elkaar. Veel mensen kijken bij zo’n vergelijking alleen maar naar de hoogte van de premie. Dit is natuurlijk interessant, maar de inhoud van de verzekering is veel belangrijker. Kijk dus ook goed of er geen addertjes onder het gras zitten alvorens u een autoverzekering afsluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio