14.9 C
De Bilt

Succesvolle webshop om ook mensen buiten je regio te bereiken

Bouwen aan een succesvolle webshop is door de jaren heen makkelijker geworden. Webshop software van JouwWeb, Shopify en bijvoorbeeld Lightspeed maken dat technische kennis niet langer vereist is om een webwinkel op te kunnen starten. Daarbij zijn er diverse platforms waarop kennis over webwinkels gedeeld wordt. Een voorbeeld hiervan is WebwinkelCommunity.

Platform voor webwinkeliers

Op dit platform zijn een groot aantal (web)winkeliers actief, die in sommige gevallen jaren en in andere gevallen enkele dagen werken aan een eigen webshop. Hoe wordt je webwinkel vindbaar in de zoekmachine? Waarop moet je letten bij het schrijven van productomschrijvingen? Het zijn typische voorbeelden van vragen die men hier voor je beantwoordt.

Op zoek naar de beste webshop software

De eerste stap bij het maken van een webwinkel is het vinden van de beste webshop software. Reeds werden een aantal voorbeelden genoemd, maar er is meer. Denk ook aan Magento en bijvoorbeeld WooCommerce. Belangrijk verschil tussen bijvoorbeeld Magento en Shopify zit in de verantwoordelijkheden die je op technisch vlak hebt.

Gratis of abonnement

Bij Magento ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de webshop software. Daar waar dit bij Shopify voor je wordt gedaan. Andersom kan Magento gratis geïnstalleerd worden op een hosting pakket. Daar waar je voor Shopify maandelijks een vast bedrag betaalt. Dat bedrag is overigens inclusief de kosten voor webhosting en een domeinnaam. Op een platform als WebwinkelCommunity vind je een uitgebreide vergelijking, wat helpt om de beste webshop software voor jouw webwinkel te vinden.

Verhogen omzet of starten met je eerste winkel

Of je nu op zoek bent naar mogelijkheden om de bestaande omzet van je onderneming te verhogen of om je eerste winkel te starten: een webwinkel is voor iedereen interessant. Tegenwoordig besteden consumenten steeds meer geld online. Ze gebruiken het web om verschillende producten met elkaar te vergelijken en om de prijs van zo’n product bij verschillende aanbieders naast elkaar te zetten. Je loopt potentiële klanten mis, wanneer je als bedrijf geen webwinkel hebt! Met de webshop software die tegenwoordig aangeboden wordt, hoef je geen techneut te zijn om zo’n webshop online te zetten.

Hulp bij het starten van een webshop

Een webshop beginnen omvat echter meer dan het daadwerkelijk live krijgen van een webwinkel met webshop software. Denk ook aan het uitwerken van productomschrijvingen, het ontwerpen van een logo en bijvoorbeeld het indelen van de verschillende pagina’s. Als de webshop eenmaal live staat, wil je zo snel mogelijk je eerste klanten verwelkomen. Hoe zorg je dat deze klanten je ook daadwerkelijk vinden?

Aanmelden

Door je aan te melden voor een platform als WebwinkelCommunity heb je de mogelijkheid dergelijke vragen te stellen aan experts. Tegelijkertijd kun je zelf je bijdrage leveren, wanneer je na verloop van tijd meer ervaring hebt opgedaan in het opbouwen en onderhouden van een webwinkel. De kennis en ervaring die je hebt kan heel waardevol zijn voor andere (web)winkeliers.

Handige tools om de volgende stap te zetten

Ook biedt WebwinkelCommunity een breed scala aan tools, die van pas komen bij het optimaliseren van je (eerste) webwinkel. Denk bijvoorbeeld aan een tool die je hebt te analyseren hoe vaak een zoekwoord voorkomt in een tekst, een tool die je helpt een inschatting te maken van je scores in de zoekresultaten, enzovoorts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio