17.2 C
De Bilt

Het is tijd om een groendak te laten aanleggen

Waarom kiezen voor een groendak? Het milieu is belangrijk. Niet alleen voor de mensen die nu leven, maar zeker ook voor de generaties die na ons komen is het zaak dat zij kunnen genieten van schone lucht, een groene omgeving en kunnen leven in een gezond milieu. Jij kunt zelf ook je steentje bijdragen aan een goed milieu.

Dit is op tal van manieren mogelijk waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan het laten plaatsen van zonnepanelen of ga een stapje verder met een groendak. Wat dat is en welke voordelen dit oplevert, vertellen we je in deze blog. Ook krijg je antwoord op je vraag: “Hoeveel subsidie krijg je voor een groendak?”.

Voordelen van een groendak

We horen je bijna denken. Een groendak, wat is dat? Dit is eigenlijk heel simpel. Het is een dak dat bedekt is met planten of met gras. Er zijn verschillende uitvoeringen van dit soort daken mogelijk. We hebben daarom eens bij Solar Sedum gekeken wat de voordelen van een dergelijk dak zijn en kunnen je vertellen dat het ook voor jou gunstig kan uitpakken om een tuin op het dak aan te laten leggen. Dit oogt niet alleen goed maar levert nog meer voordelen op. Kijk hiervoor gerust even op de website van Solar Sedum, LB zodat je weet wat belangrijk is.

Mogelijk om veel subsidie te krijgen

Of je nu wilt of niet, geld speelt altijd een belangrijke rol. Het groeit immers niet op je rug. Een heel belangrijk punt om rekening mee te houden als je voor een groen dak kiest, is dat je er subsidie voor kunt krijgen. Het is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook bijzonder gunstig voor je portemonnee. Gemeentes geven vaak subsidie op projecten die ten goede komen aan het milieu, dus dat geldt zeker ook voor groendaken die natuurlijk super duurzaam zijn.

In sommige gemeentes kun je zelfs wel tot 50% van de kosten voor de aanleg van een groendak terugkrijgen in de vorm van subsidie. Dus reden genoeg om een dergelijk dak te overwegen, zijn wij van mening.

Kijk of jouw gemeente erbij staat

Op de website van Solar Sedum vind je veel informatie over groen daken en hoe het proces in elkaar steekt als je deze wilt laten aanleggen. Wat ook echt heel handig is, is dat je een lijst met diverse gemeentes op de site kunt vinden waarin staat hoeveel subsidie zij op een groendak geven. Dit betreft natuurlijk allemaal grotere steden omdat daar juist zoveel behoefte is aan extra groen.

Laat de subsidie door Solar Sedum berekenen

Staat de gemeente waar jij woont er nu net niet tussen? Geen probleem want Solar Sedum kan voor je berekenen hoeveel groen dak subsidie jij kunt krijgen in jouw woonplaats. Vul je gegevens in op het contactformulier op de website en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op om alle mogelijkheden en vergoedingen met je te bespreken. Je krijgt niet alleen te horen op hoeveel subsidie je recht hebt, maar er wordt ook meteen een gratis advies uitgebracht over hoe jij je woning kunt verduurzamen met een groendak. Zo wordt groen handelen wel heel makkelijk gemaakt en is het gunstig voor je portemonnee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio