14.5 C
De Bilt

4 tips voordat je een inbouw combimagnetron gaat kopen het kopen en gebruiken

Een combimagnetron is een handig apparaat dat het beste van twee werelden combineert: een magnetron en een oven in één. Het biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk voedsel op te warmen of te koken, terwijl het tegelijkertijd ook kan worden gebruikt als een traditionele oven. Als je overweegt om een inbouw combimagnetron aan te schaffen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Welke dit zijn, lees je in dit artikel!

1. Afmetingen inbouw combimagnetron

De eerste tip klinkt als een open deur, maar het gaat nog vaak genoeg fout, dus vertellen we het nog een keer duidelijk. Wanneer je apparatuur gaat inbouwen in de keuken, is het uiteraard heel belangrijk dat je de juiste afmetingen weet. Zo voorkom je onduidelijkheid en frustratie en weet je precies welke apparatuur in de keuken zal passen. Kijk dus goed naar de hoogte, breedte en diepte van een apparaat voordat je op “bestellen” drukt.

Houd er ook rekening mee dat het deurtje van de combimagnetron makkelijk open moet kunnen, zonder dat er iets in de weg staat. Daarnaast is het ook belangrijk om naar de afmetingen te kijken omdat je er zeker van wilt zijn dat je genoeg ruimte hebt om de gerechten te bereiden die je wilt maken. Als je bijvoorbeeld van plan bent om grote ovengerechten zoals een hele kalkoen te maken, dan moet combimagnetron daar wel voldoende ruimte voor hebben.

2. Extra functies in de combimagnetron

Een combimagnetron heeft natuurlijk al twee functies: een magnetron- en ovenfunctie, maar vaak zijn er nog wel meer functionaliteiten. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een grill- of een stoomfunctie. Als je van plan bent om deze functies te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de inbouwmagnetron die je kiest deze ook heeft.

3. Energiezuinige combimagnetron

Met de hoge energieprijzen van tegenwoordig is het extra belangrijk om te kijken naar de energie-efficiëntie van de inbouwmagnetron. Met een energiezuinige combimagnetron kun je op de lange termijn namelijk geld besparen op de energierekening. Let dus op het energielabel en de energieklasse van de combimagnetron om te bepalen hoe energiezuinig deze is. Sinds 1 maart 2021 is er een energielabel dat loopt van A tot en met G, waarvan A het meest energiezuinig is.

4. Hoe zit het met de bediening?

Een andere belangrijke factor bij het uitkiezen van een inbouw combimagnetron is de bediening. Er bestaan verschillende soorten bediening. Denk maar aan drukknoppen, touchscreens en draaiknoppen. Kies een bediening die voor jou gemakkelijk te gebruiken is en waar jij je comfortabel bij voelt. Ben je dus bijvoorbeeld absoluut niet technisch ingesteld, dan raden we aan om voor een simpele bediening met draaiknoppen te gaan.

Deze hebben het meest weg van een traditionele oven en magnetron. Houd er wel rekening mee dat combimagnetrons met meer geavanceerde functies zoals stomen vaak een touchscreen en een display hebben. Lees de handleiding dus altijd even goed door als je dit nog een beetje lastig vindt om te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio