6.5 C
De Bilt

Je tuin opfleuren met stukje Nederlandse natuur

Je tuin is wat jouw woning onderscheidt van anderen, het is datgene wat jouw huis speciaal maakt. En hoe kan je de Nederlandse flora gebruiken om je tuin gevarieerd te maken. Daarmee helpen we je graag op weg met tips en adviezen in dit blog.

Onderhoud

Het is vrij vanzelfsprekend maar je tuin onderhouden is iets wat al snel het verschil kan maken. Het gras en onkruid bijhouden is iets wat je minimaal elke maand wel moet doen. In bepaalde periodes, vooral met veel zon en regen, kan het zelfs nog wel vaker. Veel onkruid ontstaat ook tussen je mooie groene gras, daarom is regelmatig maaien ook aan te raden, maar tot wanneer gras maaien? Het is belangrijk het gras een kans te geven om te groeien dus voor de eerste 2 tot 3 maanden is het handig om je nieuwe gras zijn gang te laten gaan. Als je niet zo lang kan wachten kan je ook graszoden bestellen.

Bloemen

In Nederland hebben we veel bloemen, ons land staat vooral bekend om de tulp. Maar door de jaren heen hebben wij veel bloemen van overal over de wereld naar ons land toe gehaald. Het is dan ook niet raar dat mensen die houden van een beetje kleur in hun tuin hebben gekozen om bloem bakken vol met bloemen een onderdeel te maken ervan. Bloemen brengen kleur en vreugde naar een anders erg saai uitziende tuin, bloemen zorgen gewoon voor een leuke en blije sfeer die je anders moeilijker zou kunnen krijgen.

Bomen en bosjes

Bomen zijn een snelle keuze voor buiten, het brengt schaduw in de zomers en mooie kleuren in de herfst. Het is een goede manier om je tuin wat meer variatie te geven en het wat minder saai te maken. Bomen kun je krijgen in veel groottes, en diktes en veel verschillende soorten. Bosjes zijn leuke manieren om paden te maken om secties van apart te zetten van anderen. Het is een makkelijke manier om wat variatie in je tuin te brengen zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Het enige wat jou moeite kost is het onderhouden van de bomen en de bosjes omdat deze af en toe wel gesnoeid moeten worden.

Barbecue in je tuin?

Het klinkt raar maar om een tuin echt een tuin te maken, heb je wel een barbecue nodig. Ideaal voor in de zomer en een perfecte manier om buren en vrienden bij elkaar te krijgen. Een barbecue is een goede manier om samen met je familie een leuke zomeravond te hebben, of om gezellig met een paar vrienden te eten en een biertje te drinken.

Op dit soort manieren krijgt jouw tuin sfeer en zorgt het ervoor dat het echt een deel wordt van je huis. Veel mensen hechten herinneringen aan plekken en daarom voelt het ook zo als thuis. Jouw stukje buiten is niet anders en daarom is het mooi om herinneringen op te doen in jouw eigen tuin. Zo geniet je er het langste van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio