18.9 C
De Bilt

Val jij als ondernemer online op in je eigen regio?

Het afgelopen jaar is het duidelijk geworden dat regionale ondernemers steeds meer door het grote publiek gewaardeerd worden. Online zijn veel campagnes te zien die de hashtag #kooplokaal met zich meedragen. Het bewustzijn, dat je niet al je spullen van de andere kant van de wereld moet laten komen, dringt tot steeds meer regionale consumenten door. Het is dus steeds belangrijker dat regionale ondernemers op internet goed gevonden worden.

Als ondernemer online het verschil kunnen maken

Het is namelijk niet altijd even makkelijk om tegen grote online winkels op te boksen. Toch kun je je als regionale of lokale ondernemer zeker onderscheiden ten opzichte van de bedrijven die met grote marketingbudgetten werken. Zo is HV Media.nl een internet marketing bureau dat klinkende resultaten heeft gehaald in het goed op internet vindbaar maken van lokale en regionale ondernemingen. Ze luisteren goed naar het verhaal van hun regionale klanten om daarna tot een renderend concept te komen waarbij meetbare goede resultaten behaald worden. Zodat je uiteindelijk goed te vinden bent op de eerste pagina van Google.

Goede vindbaarheid

Veel ondernemers zullen een zucht van verlichting hebben geslaakt nu ze de deuren weer open kunnen zetten. Een groot aantal regionale retailers staan namelijk al lange tijd startklaar om hun klanten weer met open armen te ontvangen. Eén van de belangrijkste voorwaarden om je potentiële klanten te informeren is goede vindbaarheid op internet. Vooral voor ondernemers die het moeten hebben van mensen uit de lokale regio is het essentieel dat hun informatie accuraat is. Je wilt als winkelier of bedrijf in de regio toch dat ze bij jou als eerste binnen stappen.

Website

Veel organisaties vragen zich af waarom er niet genoeg traffic op hun site komt en waarom het niet tot conversies komt. Je site kan er aan de voorkant nog zo mooi uitzien, uiteindelijk gaat het erom dat je goed geschreven teksten hebt waardoor je door de voor jouw relevante klanten goed gevonden wordt. Het schrijven van goede webteksten voor je bedrijf is niet een ding wat je er even tussendoor doet.

SEO Bureau

Het vergt kennis en vaardigheid om die teksten SEO-proof te schrijven. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Om goed vindbare teksten voor Google te schrijven moet je voldoen aan spelregels van dit bedrijf. Die spelregels veranderen regelmatig en zijn lastig bij te houden voor een drukke regionale onderneming. Een SEO bureau kan dan uitkomst bieden.

Ze kunnen niet alleen je website scannen maar ze kunnen ook voor jou de teksten herschrijven met de juiste tags en zoekwoorden. Eigenlijk is het werk aan je website nooit af en zal er ook regelmatig nieuwe content aan toegevoegd moeten worden. Ook daar kunnen SEO-specialisten je mee helpen. Naast teksten, foto’s of video’s kan die content ook bestaan uit reviews van tevreden klanten.

Reviews

Reviews die ook op je bedrijfspagina van Google nuttig zijn. Zoals je weet lezen consumenten en dus potentiële klanten graag beoordelingen van mensen die hen voorgingen bij een soortgelijke aankoop bij jouw bedrijf. Die positieve review kan net dat zetje zijn om bij jouw regionale winkel de aankoop te doen.

Kortom je bent van veel factoren afhankelijk die bepalen hoe succesvol online vindbaar bent. Met het inschakelen van een SEO bureau kun je succesfactor aanmerkelijk vergroten. Wacht niet en zet nu de stap om je bedrijf in meteen op de kaart te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio