14.7 C
De Bilt

Vegan eten? Zo begin je ermee!

De ambitie om vegan eten uit te proberen groeit in tijden van meer bewustwording, het benadrukken van het belang van duurzaamheid en aandacht voor het verkleinen van de footprint. Het omschakelen van gewoon of vegetarisch eten naar echt vegan eten kan behoorlijk intens zijn. Producten die niet vegan zijn worden vaak verwerkt als ingrediënt voor andere producten, zoals eieren in brood of honing in koekjes. Toch zijn er enkele startertips die ervoor zorgen dat het begin iets eenvoudiger is en daarmee het volhouden van een vegan lifestyle ook. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Stap voor stap naar vegan eten

Je hoeft niet vegan van de één op de andere dag te worden, je kunt er ook voor kiezen het in fases te doen. Start met het wisselen van één maaltijd per keer naar helemaal vegan en wissel je tussendoortjes direct om. Die laatste zijn namelijk vrij eenvoudig aangezien zaken als noten en fruit van nature al vegan zijn. Ga naar de supermarkt en kies de producten voor een maaltijd door de achterkant van de verpakking te lezen.

Geen zin en tijd om dit te doen? Vegan maaltijden bestellen die ook nog eens gezond zijn is tegenwoordig al heel goed mogelijk, en gemakkelijk om te doen. Daarmee weet je zeker dat je vegan eet en kun je rustig aan opstarten met het kopen en kiezen van de juiste ingrediënten. Ook kun je de bestelde maaltijden gebruiken als inspiratie om de andere maaltijden samen te stellen.

Vegan = gezond?

Een vooroordeel over vegan eten is dat het per definitie heel gezond is, dat is namelijk lang niet altijd het geval. Vegan kan ook heel ongezond zijn, zo zijn er vele vegan snoepjes en koekjes op de markt. Het wil dus ook niet zeggen dat je altijd gezond eet en misschien wel wat afvalt als je vegan eet. Het kan dan ook helpen om, zeker in drukke tijden,  gezonde maaltijden voor bijvoorbeeld afvallen online te bestellen. Naast dat deze dan vegan zijn, zijn ze ook nog eens gezond. Want naast het feit dat je natuurlijk vegan eet voor een gezondere leefomgeving, wil je ongetwijfeld ook dat het bijdraagt aan je eigen fitheid.

Kortom, vegan eten kan een hele klus zijn. Zeker in het begin. Dat het altijd gezond is, is helaas ook een vooroordeel. Bij beide kun je wellicht wel een duwtje in de goede richting gebruiken. Met het bestellen van vegan gezonde maaltijden voor de hele week ben je al een heel eind op weg. En of het lekker is? Voor je het weet wil je niets anders meer en die biefstuk ga je zeker niet missen, belooft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio