24 C
De Bilt

Zo verbeter je de veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Veiligheid en een schone werkomgeving is essentieel voor de gezondheid en productiviteit van medewerkers. Misschien niet het eerste waar je dan aan denkt, maar een heel effectief hulpmiddel om zowel de veiligheid als de hygiëne op de werkvloer te verbeteren, zijn professionele deurmatten. We leggen je uit hoe deurmatten hieraan kunnen bijdragen en geven je 4 praktische tips voor het onderhoud.

Veiligheid op de werkvloer

Een van de belangrijkste redenen waarom deurmatten bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer, is omdat ze het risico op uitglijden en vallen verminderen. Vooral wanneer het regent of in omgevingen waar vuil en vocht gemakkelijk naar binnen worden gebracht, kunnen vloeren glad en dus gevaarlijk worden. Kwalitatieve deurmatten helpen dit probleem te voorkomen door vocht en vuil op te nemen voordat iemand de werkruimte inloopt. Door deurmatten en antislipproducten bij ingangen en op andere plekken in werkruimtes te gebruiken, kun je als bedrijf het aantal ongevallen aanzienlijk verminderen en de veiligheid vergroten.

Deur- of entreematten met een antislip-onderlaag zorgen voor extra grip, zelfs op gladde oppervlakken. Dit is vooral belangrijk op plekken waar veel gelopen wordt, zoals bij de hoofdingang en in gangpaden.

Een gezondere werkomgeving

Naast veiligheid spelen deurmatten een hele grote rol in het handhaven van de hygiëne op de werkvloer. Ze helpen de verspreiding van vuil, stof en ziektekiemen te beperken, en dat zorgt weer voor een gezondere werkomgeving.

Deurmatten zijn een eerste stop voor vuil en stof. Ze vangen vuildeeltjes op voordat ze zich door het gebouw kunnen verspreiden. Dit is vooral belangrijk in kantoren en werkruimtes waar hygiëne prioriteit heeft, denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg en voedselverwerking. Er zijn ook speciale deurmatten met antibacteriële eigenschappen, die de groei van bacteriën en schimmels tegengaan.

4 tips om deurmatten optimaal te gebruiken

Om zo lang mogelijk van de voordelen van deurmatten te profiteren, is het wel belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. We geven je 5 tips:

  1. Juiste plaatsing

Plaats deurmatten bij alle ingangen en op plekken waar veel gelopen wordt. Overweeg ook om matten neer te leggen bij interne doorgangen en bij liften om de verspreiding van vuil zoveel mogelijk tegen te gaan.

  • Regelmatig onderhoud

Zorg ervoor dat de matten regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. Vuil en vocht dat zich ophoopt in de mat vermindert de effectiviteit en zorgt juist voor een onhygiënische omgeving.

  • Investeer in kwaliteit

Investeer in hoogwaardige deurmatten die duurzaam en effectief zijn. Goedkopere matten slijten vaak sneller en bieden vaak niet de juiste bescherming. De juiste matten kunnen ook voor besparing op schoonmaakkosten zorgen en ze helpen de vloer langer mee te gaan.

  • Vervang op tijd

Controleer regelmatig hoe de deurmatten erbij liggen en vervang ze gelijk zodra dat nodig is.

Entreematten voor bedrijven

Ben je op zoek naar een groothandel in deurmatten en antislipproducten, dan ben je bij Madico aan het juiste adres. Deze specialist in logomatten en maatwerk levert matten onder andere aan horeca, kantoren, industrie, zorg, winkels, vve’s en scholen. Benieuwd naar de prijzen van de entreematten en antislipproducten? Vraag een gratis offerte aan via de website van Madico.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio