13.8 C
De Bilt

Bij het verbouwen van je badkamer kun je de volgende tips meenemen

Hoewel de badkamer een ruimte in het huis is waar je veel tijd doorbrengt, zie je toch vaak dat deze verouderd is. Ze zijn bijvoorbeeld klein ingericht, missen een bad, hebben een hele kleine wasbak of tegels die niet bij je smaak passen. Deze kamer staat echter wegens het relatief hoge budget dat erbij komt kijken niet altijd op de planning. Overweeg je om je badkamer te verbouwen? Met deze tips pak je het efficiënt en budgetvriendelijk aan.

Nieuwe inrichting versus oude inrichting behouden

Een nieuwe badkamer kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Wat budget technisch gezien al helpt is het situeren van bijvoorbeeld wasbak, douche en toilet op dezelfde locatie. Dat biedt immers als groot voordeel dat de leidingen al op de juiste manier aangesloten zijn.

Wil je dat niet? Dan is dat ook geen probleem, want het is vrijwel altijd zo te maken dat je de hele inrichting kunt aanpassen. In dat geval kun je het beste de tegels ook vervangen, want bij een grote renovatie is het makkelijk als leidingen in de muren en onder de vloer gelegd kunnen worden. Een badkamer specialist inschakelen is in dit geval een goed idee, want een idee in je hoofd kan nog zo geweldig zijn, het moet wel uitvoerbaar zijn.

Een badkamerstijl kiezen

Naast de inrichting denk je ook na over de stijl. Een luxueuze badkamer? Een klassieke uitstraling of juist felle kleurtjes? Alle looks zijn mogelijk. Je kunt zelf gaan matchen, maar je kunt ook vooraf samengestelde badkamers als basis nemen. Deze kunnen namelijk helemaal op je ruimte worden afgestemd.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Sanitairpakket.nl. Hier krijg je inspiratie en ontdek je tal van vooraf samengestelde badkamers. Dat niet alleen, je krijgt er ook een prijsindicatie bij. Zo kun je eenvoudiger je budget met je wensen matchen.

Zie je een badkamer die niet binnen je budget past? Dan kun je het beste een afspraak maken met een showroom en je wensen doorgeven. Specialisten die weten vaak goed advies te geven op het gebied van alternatieven die wel veel op je eerste keuze lijken. Zo ga je bijvoorbeeld voor een tegel die net minimaal een tintje lichter of donkerder is, maar houd je wel de gewenste stijl aan en bespaar je geld.

Denk ook aan de details

Een mooie badkamer zit hem niet alleen in de meubelen en tegels, maar ook in de details. Zo kan een zwarte of goudkleurige kraan al veel veranderen aan de look, omdat je daar bijvoorbeeld meer een luxueuze of industriële stijl mee nabootst. En wat dacht je van een grote spiegel met verlichting? Er zijn zelfs modellen verkrijgbaar die je kunt besturen met je stem en die ook muziek kunnen afspelen.

Sowieso is de juiste verlichting een belangrijk aspect in de badkamer, het zorgt ervoor dat je voldoende ziet en zorgt voor de juiste sfeer. Daarnaast kun je de badkamer bijvoorbeeld nog afwerken met planten. Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je ziet het tegenwoordig wel steeds vaker terug. Varens houden van een hoge luchtvochtigheid, net als lepelplanten, en zijn daarom een goede keuze voor in de badkamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio