20.3 C
De Bilt

Vijf unieke stijlen van vloertegels voor in de badkamer

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen? Je zult dan natuurlijk nieuwe wandtegels aan moeten schaffen. Vloertegels zullen bovendien ook nodig zijn. Deze tegels zijn standaard verkrijgbaar in zwart, grijs en wit bijvoorbeeld, maar het is uiteraard mogelijk, en misschien wel veel leuker, om te kiezen voor een bijzonder patroon of design. Keramisch parket is hier een voorbeeld van, net zoals de vijf onderstaande stijlen. Ze zijn zeker uniek, maar natuurlijk ook hartstikke mooi.

Portugees

Als je bij het kiezen van vloertegels voor in de badkamer echt een opvallende kleurencombinatie wilt dan is deze stijl zeker een aanrader. Op de vloer mag het namelijk best wat uitgesproken zijn. Dit kun je onder andere doen met typisch geometrische vormen. Je kunt dit op een goede wijze met elkaar combineren. Dit kun je bijvoorbeeld doen in zes- of achtvormen. Combineer dit met opvallende kleuren, zoals rood met olijfgroen. Hier kun je nog wat wit aan toevoegen om de contrasten nog wat duidelijker te maken. Het is verstandig om de wanden met deze stijl wel wat rustiger te houden, anders wordt het wel heel druk.

Groen

Als je gek bent op de groene kleur, maar ook op het groene van duurzaamheid dan is deze stijl zeker iets voor jou. Inmiddels bestaan er namelijk er bijzondere tegels die duurzaam zijn, maar er ook nog eens prachtig uitzien. Ze hebben een Portugees patroon en zijn onder andere beschikbaar in een hippe groene kleur. Ook hierbij is het weer verstandig om het groen te combineren met wit. Hierdoor zul je zorgen voor een duurzaam karakter, terwijl het tegelijkertijd ook resulteert in een opvallend patroon. Sterker nog, de badkamer zal hierdoor zelfs een internationale allure krijgen. Het is net een hotel in je huis!

Hexagonaal

Unieke vormen trekken de aandacht, waar een hexagonaal natuurlijk een perfect voorbeeld van is. Je kunt een zeshoek of een achthoek inzetten. Dit geeft de mogelijkheid om optisch diepte te creëren in je badkamer. Je kunt dit doen met behulp van patronen van donker en licht die overlopen in elkaar. Op de vloer kun je dan ook zorgen voor een unieke dieptewerking. Dit kun je trouwens ook doen op de wand. Hiermee zul je de badkamer figuurlijk echt tot leven brengen. Een groot bad zal hier op zijn beurt weer een mooie aanvulling op zijn.

Antraciet

Als je op zoek bent naar vloertegels met een stoere uitstraling die alsnog een uniek ontwerp hebben dan is het verstandig om te kiezen voor antraciet. Je kunt zelfs kiezen voor zwarte exemplaren. Kies dan wel voor tegels waar sierlijke patronen in zijn aangebracht. Met name patronen waarin ronde vormen zitten zijn aanraders, dit contrasteert namelijk heel goed met de donkere kleur van de vloertegels. Deze tegels zijn beschikbaar als zeshoek, maar ook in andere vormen. Zo kun je de traditionele rechthoekige of vierkante vloertegels vervangen. Dit zorgt ervoor dat je direct al een tegel hebt die opvalt door de vorm, maar ook door het patroon en de kleur.

Mozaïek

Mozaïek blijkt echt tijdloos te zijn in de badkamer. Door de jaren heen komt het steeds weer terug in de mode. Dat is eigenlijk niet vreemd, ze zijn immers hartstikke mooi. Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig aan te brengen. Dit kan met behulp van de matjes met tegeltjes die hiervoor beschikbaar zijn. De mozaïek tegels kun je kopen in opvallende patronen, maar je kunt ook een uniek ontwerp maken door diverse kleuren te combineren met elkaar. Bovendien kun je nog een bijzondere rand aanbrengen aan de vloertegels. De nadruk kan juist ook op het midden van de badkamer gelegd worden met een mozaïek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio