20.3 C
De Bilt

Waarom het vloerkleed professioneel laten reinigen een goed idee is

Heb je een mooi vloerkleed, maar kan deze wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Dan is een schoonmaak-expert inschakelen wel een goed idee. Vloerkleden zijn namelijk vaak niet makkelijk zelf te reinigen. Dit is niet alleen vanwege de vorm, maar ook omdat vloerkleden soms van materialen zoals zijde of wol zijn gemaakt. Deze moet je op een speciale manier reinigen, want anders loop je kans dat je het onherstelbaar beschadigt en dat is uiteraard zonde. Ben jij nu ook benieuwd geworden naar hoe een professional het vloerkleed reinigen aanpakt? Lees dan gauw verder, want hieronder vertellen we je meer!

Voorinspectie en aangepaste reinigingsmethode kiezen

Jouw vloerkleed zal eerst een voorinspectie krijgen. Tijdens dit stadium zal een ervaren vloerkleed-expert de aandachtspunten vaststellen en besluiten welke schoonmaakproducten er gebruikt moeten worden. Ieder tapijt is namelijk een uniek geval en voor een wollen tapijt gebruik je heel andere reinigingsproducten dan bijvoorbeeld een katoenen of synthetisch vloerkleed. Alle schoonmaakproducten zijn veilig voor de mens, milieu, natuur en dieren.

Grondige schoonmaakbeurt voor ieder vloerkleed

Na de voorinspectie zal het vloerkleed door een klopmachine worden gehaald. In deze stap wordt het tapijt ontdaan van veel los en droog vuil die in de loop der tijd vast zijn komen te zitten tussen de vezels. Na het kloppen volgt er een reinigingsbeurt met de gekozen schoonmaakmiddelen. Zijn er hardnekkige vlekken, dan ondergaan het vloerkleed ook nog een speciale vlekkenbehandeling.

Echter kan het wel zo zijn dat sommige vlekken er gewoon niet meer 100% uit gaan, ondanks de expertise en jarenlange ervaring in het schoonmaken van allerlei tapijten. Dit komt doordat sommige vlekken de vezel zodanig hebben aangetast dat het onherstelbaar is verkleurd. Na het reinigen wordt het vloerkleed goed uitgespoeld, zodat er geen schoonmaakproducten achterblijven.

Vervolgens wordt het tapijt in een droogkamer gehangen, waar het meeste vocht (zo’n 95%) zal opdrogen. Als laatste stap kun je er eventueel voor kiezen om het tapijt met een speciaal impregneerspray te behandelen. Deze spray maakt je tapijt vuil en water afstotend, zodat het beschermd is tegen vlekken.

Offerte aanvragen: vrijblijvend en gratis

Bij Cinco Cleaning kun je vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen als je geïnteresseerd bent. Deze offerte kan telefonisch, maar ook online plaatsvinden. Vraag je de offerte online via de website aan, dan kun je ook meteen een aantal foto’s meesturen. Deze zorgen ervoor dat men een duidelijk beeld kan schetsen van wat er zoal moet gebeuren en wat de kosten zullen zijn. Ga je akkoord met de offerte? Dan wordt jouw vloerkleed gratis bij je thuis opgehaald en wordt het in de wasserij schoongemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio