18 C
De Bilt

De voordelen van met de fiets naar je werk gaan

We zien het steeds vaker, mensen die hun auto laten staan of zelfs de deur uitdoen om vervolgens dagelijks met de fiets naar het werk te gaan. Uiteraard is het afhankelijk van de afstand, maar heeft het zo de nodige voordelen. Naast het feit dat je je steentje bijdraagt aan een schoner en beter milieu, zorgt het er ook voor dat je maandelijks flink wat geld bespaart. Naast de kosten voor onderhoud en reparatie aan je auto, heb je ook te maken met belastingen, verzekeringen en de brandstof.

Niet zo vreemd dus dat steeds meer mensen de keuze maken om te gaan fies. Vooral tijdens de zomermaanden, is het ideaal om lekker fris op je werk te verschijnen. Stap jij dagelijks in je auto en is je werk minder dan 15 kilometer bij je vandaan? Dan is het lezen van deze voordelen zeker de moeite waard. We zijn ervan overtuigd dat dit je aan het denken zet om misschien toch te kiezen voor een fiets.

Met een elektrische fiets met middenmotor bespaar je geld

De belangrijkste reden voor velen is het besparen van geld. Wel moeten we erbij vertellen dat we ook hierin twee verschillende groepen hebben. De één kiest ervoor om de auto te laten staan, maar niet de deur uit te doen, waardoor je alleen bespaart op de kosten voor brandstof. Kies je ervoor om de auto te verkopen, dan bespaar je natuurlijk ook op de kosten voor belasting en verzekeringen. Daarbij komt ook dat je het geld dat je auto opbrengt, voor een deel kunt gebruiken voor de aanschaf van een elektrische fiets met middenmotor om mee naar je werk te gaan.

Je draag je steentje bij aan de verminderde uitstoot van CO2

Uitstoot van CO2 is een hot item. Om ervoor te zorgen dat ook jij je steentje bijdraagt, is het laten staan van de auto, mits deze niet elektrisch is natuurlijk, een goede eerste stap. Omdat we ook kunnen begrijpen dat 5 dagen per week met de fiets naar het werk ineens een te grote stap is, kun je ook beginnen met één of twee dagen. Als we dat allemaal eens zouden doen, is de impact enorm en zul je zien dat de reductie in rap tempo doorzet. Heb je nu ook zonnepanelen thuis, dan ben je helemaal goed bezig en kun je de accu van je e-bike opladen middels zonne energie, mits de opbrengst voldoende is die dag.

Je komt fris aan op je werk

Voor veel gezinnen is het iedere ochtend weer haast om op het werk te komen. Vooral wanneer je nog kleine kinderen hebt, is het bij de meeste gezinnen flink rennen en vliegen. Om er dan voor te zorgen dat je niet gestrest op je werk komt, is het heerlijk om met de fiets naar je werk te gaan. Vooral ‘s ochtends, wanneer het buiten nog lekker fris is, zul je merken dat je door de frisse wind door je gezicht, een stuk fitter op je werk verschijnt. Dus of het nu wel of geen chaos is thuis, door met de fiets naar je werk te gaan, zul je merken dat je je fitter voelt, waardoor ook je productiviteit hoger ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio