4.8 C
De Bilt

Voordelen van het gebruik van veiligheidskleding op een bouwplaats

Veiligheid staat altijd op de eerste plaats, vooral op een bouwplaats. Veiligheidskleding speelt daar een belangrijke rol in. Het dragen van de juiste veiligheidskleding op de bouwplaats kan de veiligheid verbeteren en ernstige ongevallen voorkomen. In dit artikel bespreken we de voordelen van veiligheidskleding op een bouwplaats, van opvallende werkjassen die je beschermen tegen vuur en verschillende weersomstandigheden tot aan de productiviteit op de bouwplaats.

Bericht bekijken

Veiligheid op de bouwplaats

Zoals de naam al zegt, veiligheidskleding is bedoeld voor veiligheid. Het kan direct of indirect beschermen tegen letsel. Bouwplaatsen zijn gevaarlijke omgevingen waar je blootgesteld kan worden aan gevaren als vallende objecten, scherpe gereedschappen, chemicaliën maar ook verschillende weersomstandigheden. De bekende veiligheidskleding, zoals helmen, schoenen met stalen neus, veiligheidsbrillen en gehoorbescherming kennen we wel. Ook werkjassen vallen onder veiligheidskleding, je kunt zelfs werkjassen bedrukken! Als er verschillende organisaties op de bouwplaats werken kun je elkaar op deze manier makkelijk onderscheiden. Maar het meest belangrijke is dat een werkjas je onder andere kan beschermen tegen vuur, verschillende weersomstandigheden en je zichtbaarheid vergroten.

Voorkom uitval

Het komt niemand ten goede als er een ongeval op de bouwplaats plaatsvindt. Het dragen van veiligheidskleding zorgt ervoor dat ongevallen op de bouwplaats verminderd worden. Met de juiste veiligheidskleding ben je beschermd en is de kans op verwondingen ook kleiner. Hierdoor zorg je er ook voor dat er minder uitvaltijd is en kan je juridische problemen voorkomen.

Gezondheid

We hebben een aantal veiligheids kledingstukken besproken die je beschermen tegen zichtbare gevaren. Iets wat we minder snel kunnen zien zijn gevaarlijke stoffen. Ook hiervoor zul je je moeten beschermen in sommige situaties. Denk bijvoorbeeld aan de blootstelling aan stof, asbest of andere schadelijke stoffen. Speciale maskers met filters kunnen jou beschermen tegen deze zichtbare of onzichtbare gevaarlijke stoffen. Zorg er dus ook altijd voor dat je weet met wat voor materialen en stoffen je werkt, zodat je je ertegen kunt beschermen!

Vergroot de productiviteit 

Sta je met meer mensen op de bouwplaats, dan kan de juiste veiligheidskleding de productiviteit verhogen. Dit komt door een betere gemoedsrust die ontstaat als er veiligheidskleding gedragen wordt. Als je weet dat je beschermd bent tegen mogelijke gevaren op de bouwplaats, dan kun je veel meer ontspannen en gefocust aan het werk gaan zonder constant op je hoede te zijn. Uiteindelijk leidt dit tot een hogere productiviteit en betere prestaties. Daarnaast kan het medewerkers een fijn gevoel geven dat er rekening wordt gehouden met de veiligheid op de werkvloer.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio