14.5 C
De Bilt

Tips om voordelig mobiel te bellen en internetten 

Je hebt bij het gebruik van een mobiele telefoon verschillende mogelijkheden om te bellen en internetten. Kies je voor een prepaid abonnement, waarbij je periodiek nieuw saldo aan je simkaart toevoegt? Ga je voor de combinatie van een nieuwe telefoon met bijpassend abonnement? Een derde optie is het gebruik van een bestaand toestel in combinatie met een sim only abonnement. Welke van deze opties de meest voordelige is, hangt van verschillende factoren af. Dit artikel biedt je tips! 

Kies voor een voordelig refurbished toestel

Wanneer je een nieuwe telefoon nodig hebt, kun je direct voor het laatste model van producenten als Apple en Samsung kiezen. Schaf je dergelijke toestellen los aan, dan betaal je al snel meer dan 1.000 euro. In combinatie met een abonnement, feitelijk een vorm van het financieel leasen van het toestel, kosten deze apparaten tientallen euro’s per maand. Een voordelig en daarnaast duurzaam alternatief is een Samsung Galaxy S22 of bijvoorbeeld een iPhone X refurbished kopen. Deze toestellen zijn aanmerkelijk goedkoper en worden geleverd tegen dezelfde voorwaarden. In die zin, dat je ook op een refurbished smartphone garantie krijgt. 

Bij een refurbished toestel gaat het om een smartphone die door een klant is ingewisseld. De aanbieder van het toestel knapt de telefoon voor je op, door de meest kritieke onderdelen te onderhouden of te vervangen. Zo ben je verzekerd van een telefoon waar je nog tijden plezier van zal hebben. 

Bepaal je maandelijkse verbruik aan belminuten en mobiele data

Voordelig bellen en internetten op je smartphone betekent daarnaast, dat het slim is om voor het maken van een keuze een inschatting te maken van je maandelijkse verbruik aan mobiele data en belminuten. Senioren zullen hun toestel voornamelijk in huis gebruiken, waar zij de beschikking hebben over een draadloos netwerk. Belminuten zijn voor hen interessant; veel mobiele data hebben ze niet nodig.

Jongeren zijn daarentegen veel op pad, voor hun werk, uitjes met vrienden en bijvoorbeeld hun studie. Voor hen is voldoende mobiele data belangrijk, om ook onderweg in contact te kunnen blijven met vrienden. Bellen doen jongeren doorgaans minder. Als zij dat doen, kan het daarbij ook via apps als Whatsapp en Facebook Messenger. Een groot aantal belminuten is voor hen niet noodzakelijk. 

Er zijn verschillende providers waar je een abonnement zelf samenstelt, passend bij de behoeften die jij hebt. Zo betaal je alleen voor datgene wat je ook daadwerkelijk maandelijks verbruikt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio