13.5 C
De Bilt

“Wij denken vaak niet dat wij dit ook kunnen” Vrouwen over vrouwelijke militairen

Defensie wil meer vrouwen interesseren voor een baan als militair. Daarom start Defensie een nieuwe campagne om hen te laten zien dat het militair zijn anders is dan ze misschien denken. De krijgsmacht bestaat uit veel meer dan vechtende militairen en mannen die de hele dag sporten. En dat willen vrouwelijke militairen laten zien aan andere vrouwen. In een video is te zien dat jonge vrouwen reageren op een korte video waarin vrouwelijke militairen een hoofdrol spelen. Deze militairen willen graag laten zien dat ook zij gewoon vrouw zijn. Het enige verschil; zij zijn militair.

onderzoek 

Uit onderzoek* blijkt dat vrouwen vaak niet weten dat Defensie naar hen op zoek is. Zij denken vaak bij Defensie alleen aan gevechtsfuncties en weten niet precies welke maatschappelijke rol de organisatie verder vervult. Om deze ideeën te weerleggen, begint het ministerie deze week met een campagne.

defensie

Defensie bouwt aan een toekomstbestendige organisatie en heeft voortdurend nieuw personeel nodig. Dus ook vrouwen. Zij kunnen in veel diverse functies aan de slag, onder meer in de zorg, techniek, logistiek, catering, communicatie en ICT, beveiliging, bouw, infanterie én ingezet worden voor politietaken. Zo is matroos Sharon als ICT’er aan boord van een marineschip verantwoordelijk  voor de verbindingen maar is ze ook ingezet voor de noodhulp aan Sint Maarten. Soldaat Leonie is chauffeur op een grote vrachtwagen. Zij zorgt, samen met haar collega’s, voor het transport van goederen. Wat zij gemeen hebben, is dat ze nét dat beetje meer in hun werk zochten en ook hebben gevonden. Want uiteindelijk dragen ze op hun manier bij aan de taken van Defensie.

10%

Op dit moment is ongeveer 10% van de militairen vrouw. Veel vrouwen voelen zich niet snel geroepen militair te worden. Maar dat kan komen omdat ze een verkeerd beeld hebben van het werk bij Defensie zegt Suzanne van Opstal, campagneleider bij Defensie:  “ vrouwen het beeld hebben dat defensie alleen maar uit schieten en sporten bestaat, dan is de kans groot dat ze Defensie als potentiële werkgever om de verkeerde reden uitsluiten. Als ze eenmaal weten dat defensie ook voor vrouwen een hele leuke en vooral boeiende en leerzame werkgever is met zeer veel vakrichtingen, dan maken ze keuzes op basis van de juiste informatie”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio