14.9 C
De Bilt

Oud-journalist en TV-persoonlijkheid Willibrord Frequin (80) overleden aan gevolgen Parkinson

De familie van Willibrord Frequin heeft vandaag aan het ANP laten weten dat de oud-journalist en tv-persoonlijkheid is overleden aan de gevolgen van zijn ziekte. Frequin leed al langere tijd aan Parkinson.

Bijzonder divers karakter

Willibrord Frequin had een bijzonder veelzijdig karakter. Oprecht, vrolijk, maar zeker ook vasthoudend en bevlogen. Gewapend met cameraman en microfoon wist hij menigeen tot het uiterste te drijven door ze te blijven bestoken met vragen. Hierdoor werd hij door sommige collega’s weggezet als sensatiezoeker, maar andere collega’s en goede vrienden omschrijven hem vooral als iemand die er helemaal voor ging om onrecht te bestrijden of te laten zien.

Willibrord Frequin
Willibrord Frequin in 2008 – Foto: Paul J.H. Groeneveld – Uploaded via Wikiportrait by Paul J.H. Groeneveld, CC BY 3.0, Koppeling

De Week van Willibrord

Frequin heeft zich zonder opleiding omhoog weten te werken in de mediawereld en heeft lang als verslaggever voor het actualiteitenprogramma Brandpunt (KRO) gewerkt. Na een affaire over een reportage met handel in menselijke hoofden, werd hij beticht van het maken van nepnieuws, wat hij overigens altijd bestreden heeft. Hierdoor moest hij weg bij de KRO en maakte de overstap naar de commerciële zenders. Zijn meest bekende en ook laatste programma hier was de Week van Willibrord, waarin hij onrecht aan de kaak stelde.

Genadeloos direct maar ook bourgondische pretoogjes

Als het moest was Willibrord Frequin genadeloos direct tegen mensen. Zo durfde hij prins Bernhard ooit direct vragen te stellen over de Lockheed affaire. Dat ging tegen alle bestaande protocollen in. Maar hij kon ook zeer warm en vrolijk zijn. Veel mensen zagen hem als een weldoener. Hij hield van het bourgondische leven, had een aanstekelijke lach en ondeugende pretoogjes. Maar bovenal was hij ook een enorm harde werker. Frequin zal altijd een begrip in tv-land blijven.

Het Laatste Woord

In 2020 nam Jeroen Pauw een interview met hem op voor zijn programma Het Laatste Woord. Zoals afgesproken wordt dit nu na zijn dood uitgezonden. Vannacht om 00.10 uur op NPO 1 krijgt Willibrord het laatste woord!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio