16.1 C
De Bilt

Win de Sinterklaasboeken van Maxime Meiland, Roxeanne Hazes en Gordon

Een mooie traditie in ons land dat zijn de Sinterklaasboeken die bekende Nederlanders jaarlijks inmiddels wel geworden. Dit jaar klommen Roxanne Hazes, Gordon en Maxime Meiland in de pen om met een mooi voorleesboek te komen. Drie pareltjes in een reeks verhalen waarin Sinterklaas uiteraard straalt. 

De Verdwaalde Pakjesboot

Sint en de verdwaalde Pakjesboot heeft Maxime Meiland geschreven. “Ik heb zelf dyslexie en vond het leuk en belangrijk om hier iets mee te doen. Er zijn immers genoeg kinderen die dit herkennen”, zegt ze.  “Ik heb daarom een woordpuzzel in mijn verhaal verwerkt zodat de kinderen actief aan de slag moeten gaan en dat maakt lezen leuker.”

Dyslexie

Want dat lezen niet altijd makkelijk is als je dyslexie hebt, weet Maxime als geen ander. “Al was dat in mijn tijd niet bekend dat het dyslexie was. Ik vond spelling altijd lastig. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat kinderen spelenderwijs met lezen aan de gang gaan. Dat maakt lezen leuk ook voor kinderen die er meer moeite mee hebben.” 

Maxime Meiland

Maxime Meiland is de dochter van kasteelheer Martien Meiland en moeder van Claire. De presentatrice en tv personality kijkt uit naar het Sinterklaasfeest. “Het werd in ons gezin altijd uitgebreid gevierd”, vertelt ze. “We trekken lootjes en maken gedichten bij de cadeaus. Vooral mijn moeder is een kei in dichten en maakt de mooiste gedichten. En natuurlijk is het bij ons heel gezellig met schalen vol marsepein en chocolade, koffie en natuurlijk wijn.

Eerder bij ingeschoten

We maken er echt een feestje van”, aldus Maxime. “Vorig jaar is Sinterklaas er bij ingeschoten omdat we in die tijd de opnames hadden van Kerst op Chateau Meiland maar dit jaar gaan we het groot vieren. Ik kijk er echt naar uit. Vooral naar de gedichten waarin we elkaar natuurlijk ook wel lekker plagen”, zegt ze met een knipoog.

Eerste echte Sint voor dochter Claire

Voor Maxime is Sinterklaas dit jaar extra speciaal omdat haar dochter Claire het voor het eerst bewust meemaakt. “Vorig jaar was ze nog te klein maar dit jaar zal ik haar veel laten meekrijgen van dit mooie feest. Jammer dat door corona veel intochten niet doorgaan. We moeten het dan op tv volgen. Misschien nodig ik wel een Sint en Piet uit anders is het ook zo abstract voor haar”, aldus Maxime Meiland.

Boeken

Naast het boek ‘Sint en de verdwaalde Pakjesboot’ van Maxime Meiland en illustrator Rick Wake hebben ook Gordon en Roxeanne Hazes een boek geschreven. Gordon schreef ‘ Sinterklaas en de vuurvliegjes’ wat werd geïllustreerd door Job van Gelder. Roxeanne Hazes bedacht ‘Sint wordt drummer’. Haar boek heeft tekeningen van de Italiaanse illustrator Andrea Rivola. De Sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van de Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders.

Doe mee en maak kans op 3 boeken

Lezers van Regio Online maken kans op de 3 boeken van Maxime Meiland, Roxanne Hazes en Gordon. Mail hiervoor het antwoord op de vraag: “Waarmee verdwalen de Pieten in het boek van Maxime Meiland?” en stuur je reactie naar prijsvraag@regioonline.nl. Wel voor 1 december insturen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio