21.2 C
De Bilt

Wonen zonder zorgen met professioneel VvE beheer

Als bewoners van een appartementencomplex ben je samen verantwoordelijk voor het VvE beheer en bestuur. En dat kan aardig ingewikkeld zijn. Binnen het takenpakket van de Vereniging van Eigenaren vind je onder andere: administratief beheer, financiële, bouwkundige en technische zaken en organisatorisch beheer. De VvE in eigen beheer nemen vraagt dan ook veel tijd en kennis. Hebben jullie als VvE niet de benodigde tijd, kennis en/of ervaring om het beheer van de appartementen voor eigen rekening te nemen? Vermijd onnodige problemen en besteed het beheer uit! Het VvE bestuur uitbesteden kan voor het volledige takenpakket of voor ondersteuning bij deeltaken. 

Professioneel VvE beheer brengt vele voordelen met zich mee

Het is van belang een actieve VvE te hebben, aangezien dit zowel het woongenot als de waarde van het appartementencomplex vergroot. Een gezonde VvE beschikt over een goede organisatie en komt tijdig in actie. Een actieve VvE komt zeker jaarlijks bij elkaar. Verder ziet de VvE erop toe dat zaken als het metselwerk, funderingen, liften en dakconstructies voldoende onderhouden worden.

Wanneer het VvE beheer niet actief wordt uitgevoerd, brengt dit verschillende nadelen met zich mee. Zo wordt het gebouw onvoldoende onderhouden, wat kan zorgen voor waardevermindering. Daarnaast kunnen er conflicten ontstaan vanwege geluidsoverlast of overtredingen van andere huisregels. Professioneel VvE beheer biedt de uitkomst. Vakkundige adviseurs van bijvoorbeeld ASN ondersteunen jullie graag door (een deel van) het VvE beheer op zich te nemen.

Wanneer VvE beheer en bestuur uitbesteden

Bij het beheren en besturen van een VvE komt meer kijken dan je denkt. Het is meer dan enkel de boekhouding bijhouden. Zeker bij een VvE oprichten en bij grote VvE’s is het aan te raden het bestuur uit te besteden. Dit is namelijk vrij complex. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de verantwoordelijkheden en taken en besluit vervolgens of eigen beheer en bestuur bij jullie past. Wanneer je het VvE beheer uitbesteedt aan professionals kun je rekenen op goede aansturing, begeleiding en advisering. En dat resulteert in een prettige woonomgeving, waarde behoud voor het pand en zorgeloos wonen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio