15.7 C
De Bilt

Zo koop je de juiste leesbril online!

Moet je een nieuwe leesbril kopen? Dan kan dit tegenwoordig ook makkelijk online. Het grootste voordeel is dan dat je niet meer de deur uit hoeft. Ook is online de keuze echt reuze en valt er niet alleen veel te kiezen qua sterktes, maar ook qua vorm en kleur van het montuur. Toch zit aan het online shoppen ook risico’s, want je kunt bijvoorbeeld het montuur niet passen en moet dus eigenlijk puur op de foto’s en de omschrijving af gaan. Om miskopen te minimaliseren, lees je in dit artikel drie tips die je helpen om online de juiste leesbril te kopen!

Tip 1: Zoek op sterkte en glasafwerking

Misschien ben je via een oogmeting bij de opticien al te weten gekomen wat jouw sterkte is. Zo niet, dan kun je ook zelf achter de juiste sterkte voor een leesbril komen door thuis een leestest te doen. De sterkte van een bril is namelijk niet zo groot en dus kun je het vaak eenvoudig thuis bepalen. Gebruik deze sterkte als leidraad bij het kopen van een nieuwe leesbril, want dit maakt het zoeken een stuk eenvoudiger en voorkomt dat je met een verkeerdebril opgescheept zit waardoor je niet goed kunt zien. Daarnaast kun je ook filteren op glasafwerking. Wil je bijvoorbeeld normaal glas, meekleurend glas en/of ontspiegeld glas? Ook zijn er speciale leesbrillen met een computerfilter.

Tip 2: Dames, heren of unisex leesbril?

Brilmonturen worden vaak onderverdeeld in geslacht: dames, heren of unisex. Pin je hier echter niet aan vast, want een vrouw kan ook prima een herenmontuur dragen en andersom. Wel zijn damesmonturen qua afmetingen vaak iets kleiner dan een exemplaar voor heren, omdat vrouwen doorgaans een kleiner hoofd hebben. Verder moet je vooral kijken naar wat bij jouw gezicht past en wat je zelf mooi vindt.

Tip 3: Geld besparen, maar niet inleveren op kwaliteit

Natuurlijk wil je niet onnodig teveel betalen voor een leesbril. Sinds de komst van online shops is het gelukkig voor iedereen haalbaar om een goedkope dames leesbril te kopen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig dan ook thuis internet. Online shops bieden dezelfde kwaliteit als fysieke opticiens, maar zijn geen kosten kwijt aan bijvoorbeeld de huur voor het winkelpand en het personeel. Daardoor zijn de leesbrillen online vaak een stuk goedkoper dan wanneer je ze bij de opticien zou bestellen. Daarnaast is het aanbod leesbrillen online vaak een stuk groter, dus zit hier vast en zeker ook een mooi exemplaar voor jou bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio