14.8 C
De Bilt

Alpen Oranje: Nederlands bergdorpjes voetbal team – uit Vijlen

Donderdag 30 mei speelt het Alpen Oranje een oefeninterland tegen de Berg Rode Duivels. Dit Duel Der Lage Landen is de laatste wedstrijd van het Nederlands Bergdorpjes Voetbal Team voordat ze vertrekken naar het Italiaanse Macugnaga, om daar mee te doen aan de Bergdorf-EM 2024, het EK Voetbal voor Bergdorpjes. Het is bovendien de eerste kennismaking met de Alpen Oranje Selectie van de bondscoaches en oud-profvoetballers Ernie Brandts en Pierre Vermeulen.

Alpen Oranje

Het Duel Der Lage Landen wordt vanaf 19:30 uur gespeeld op sportcomplex het Weideklokje van RKVV Vijlen, het hoogstgelegen voetbalveld van Nederland. RKVV Vijlen is sinds 2012 de hofleverancier van het Oranjeteam. De tegenstander komt uit Elsenborn, dat in 2016 België vertegenwoordigde tijdens de Bergdorf-EM in het Franse Morzine. Harmonie St. Martinus uit Vijlen speelt voorafgaande aan de interland de volksliederen van beide landen.

Burgemeester Harry Leunessen en wethouder Alain Hamaekers van de gemeente Vaals zullen de interland bijwonen. Hamaekers (29) heeft vier interlands gespeeld voor het team, de enige wethouder van Nederland met 4 Alpen Oranje Caps op zijn naam.

Bergdorf-EM

Het Alpen Oranje speelt tijdens de Bergdorf-EM 2024, dat van 20 t/m 23 juni wordt gehouden, in de poule tegen Engeland, Duitsland en Oostenrijk. In de andere poule speelt het gastland Italië tegen Zwitserland, Zweden en Frankrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio