7.4 C
De Bilt

Herdenking Watersnoodramp in Ouwerkerk zonder publiek

Op dinsdag 1 februari 2022 om 10.00 uur herdenkt de gemeente Schouwen-Duiveland de Watersnoodramp van 69 jaar geleden. De herdenkingsplechtigheid bij het Watersnoodmonument in Ouwerkerk is niet toegankelijk voor publiek. De herdenking wordt live uitgezonden door Omroep Zeeland.

Coronamaatregelen

Volgens de huidige coronamaatregelen is er sinds afgelopen woensdag weer meer toegestaan. Desondanks is het helaas niet mogelijk om aanstaande dinsdag meer publiek toe te laten.Ook met deze verruiming kan maar een beperkt deel van het te verwachten publiek worden toegelaten. Daartoe een zorgvuldige keuze te maken én organisatorisch nog veel aanpassingen te moeten doen (o.a. werken met zitplaatsen, CTB, meer toezicht), is op deze korte termijn niet haalbaar.

Kranslegging tijdens herdenking

Wel worden, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, de gebruikelijke vertegenwoordigers van diverse gemeenschappen en organisaties uitgenodigd om een krans te leggen. Als speciale gast zal burgemeester Daan Prevoo van de gemeente Valkenburg aan de Geul een krans leggen. Valkenburg aan de Geul werd in juli 2021 hard getroffen door watersnood.

Programma

Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de Watersnoodramp op Schouwen-Duiveland en elders, worden kransen gelegd. Burgemeester Jack van der Hoek houdt een korte toespraak. Ook is er een bijdrage van kinderburgemeester Silke van Heukelom, wordt een minuut stilte in acht genomen en het Wilhelmus gespeeld

Symposium via livestream

Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt via de website van het Watersnoodmuseum een livestream uitgezonden van een symposium. Dit heeft als thema: ‘Watersnood: van 1953 tot Limburg’.

Maatregelen

De locatie nabij de caissons in Ouwerkerk is tijdens de plechtigheid afgesloten voor alle verkeer.
Burgemeester Jack van der Hoek: ”Helaas moet ook deze herdenking in aangepaste vorm verlopen. Ik begrijp dat dit voor velen een teleurstelling is maar gelukkig is de herdenking op tv voor iedereen goed te volgen.

Ik roep iedereen die de gedenkplek wil bezoeken op om dat later op een op een zelf gekozen tijdstip te doen. In de hoop dat we volgend jaar, tijdens de 70e herdenking, weer met zijn allen bij het monument kunnen staan.”
De meest actuele berichtgeving staat op de website. https://www.schouwen-duiveland.nl/

Vlaggen

Wie de Nederlandse vlag uit wil hangen kan van zonsopgang tot zonsondergang halfstok vlaggen, zonder wimpel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio