7.7 C
De Bilt

Na NK Tegelwippen delen wethouder en vrijwilligers op 10 december gratis boompjes uit

Dit jaar heeft de gemeente Borsele meegedaan aan het NK Tegelwippen. Met deze actie werden inwoners gestimuleerd om tegels uit de tuin te vervangen voor groen. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt de gemeente Borsele meer klimaatadaptief en biodivers. Om de Borselse inwoners nog meer te stimuleren om tegels te vervangen, delen vrijwilligers gratis boompjes uit.

Wethouder Witkam (klimaatadaptatie en duurzaamheid) vindt het belangrijk dat inwoners aan de slag gaan met hun eigen tuin: ‘We willen onze inwoners stimuleren om letterlijk hun steentje bij te dragen aan een beter klimaat, want alle kleine beetjes helpen. Deze samenwerkingsactie is daarom een mooie stimulans om dit ook echt te doen’.

Inwoners konden in september dit jaar boompjes bestellen via de ZMf. Deze boompjes kunnen zij op 10 december tussen 11:00 en 16:00 uur ophalen bij dorpshuis Vijverzicht in Borssele, Plein 3, 4454 AS. Wethouder Witkam deelt de eerste boompjes uit. Vrijwilligers van de werkgroepen Duurzaamheid uit Heinkenszand en Borssele delen de rest van de dag alle andere boompjes uit.

Container voor tegels

Omdat de gemeente Borsele eerder dit jaar meedeed met het NK Tegelwippen, dagen ze inwoners uit om een aantal tegels in te leveren bij het ophalen van het gratis boompje. Bij het dorpshuis staat een container waar inwoners tegels kunnen indoen. Wethouder Witkam: ‘We vinden het belangrijk dat we ook in Borsele aan de slag gaan met onze eigen tuin voor een beter klimaat. Het zou daarom symbolisch een mooi gebaar zijn als je tegels weghaalt uit je tuin om het boompje te kunnen planten. Lukt dit niet, of heb je dit eerder al gedaan, dan is dat uiteraard ook geen probleem en mag je het boompje gewoon meenemen’.

Folder

De Gemeente Borsele heeft een folder ontwikkeld met tips en tricks voor een klimaatvriendelijke tuin en een duurzame woning. Met deze tips kunnen inwoners makkelijk zelf aan de slag met maatregelen die hen het meeste aanspreken. Het is een uitgebreide folder met onder andere tips over verstandig omgaan met water, natuurinclusief bouwen, groene daken, zuinige apparatuur, radiatorfolie en warmtepompen. Het doel van deze folder is om inwoners nog meer te stimuleren om zich aan te passen aan het veranderende klimaat. Deze folder komt binnenkort beschikbaar maar wordt 10 december al uitgedeeld aan alle inwoners die een boompje komen ophalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio