10 C
De Bilt

‘On Tour in Drenthe’ de mooiste klassiekers en Christmas Carols met het VKSO en het VKSO concertkoor

‘On Tour in Drenthe’ is een tweedaagse concerttour door het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) en het VKSO concertkoor o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher dat zich afspeelt op cultuurhistorische locaties met een rijke geschiedenis. Op twee sfeervolle en in kerst gehulde monumentale kerken zullen allereerst op 9 december om 16:00 uur hout- en koperblazers uit het VKSO en het 56 koppig VKSO concertkoor o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher aantreden.

Zij zullen de liefhebber tot de laatste noot te laten genieten van de mooiste traditionele Christmas Carols en bekende melodieën uit de wereld van de klassieke muziek. M.m.v. organist Wim van de Laar en pianist Diego Dijkmans. Deze eerste dag van ‘On Tour in Drenthe’ zal plaatsvinden in de uit de 11e eeuw stammende Magnuskerk te Anloo dat is uitgerust met fraaie fresco’s.

On Tour in Drenthe

Zondag 10 december sluit om 16:00 uur het voltallig VKSO en het VKSO concertkoor deze ‘On Tour in Drenthe’ af in de beeldbepalende monumentale St. Jozefkerk te Zandberg met o.a. deel 1 uit de 4e symfonie Bruckner, Bach, Monteverdi, de Karelia Suite van Sibelius en natuurlijk de beste traditionele Christmas Carols.

Entree €15,00 p.p. per concert. Kinderen t/12 jaar gratis. Tickets zijn verkrijgbaar op de locatie. Reserveren wordt echter aanbevolen: secretariaat@vkso.nl

Zie ook: www.vkso.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio