10.4 C
De Bilt

Toon Hermans Huis toont waardering voor vrijwilligers 

Weert – Het Toon Hermans Huis Weert biedt als inloophuis laagdrempelige en kosteloze opvang en activiteiten aan mensen met kanker, hun familie en nabestaanden.

Het inloophuis wordt volledig gerund door vrijwilligers. De gemeenten Weert en Nederweert willen dit samen waarderen. Vandaag ontvingen de vrijwilligers het bericht dat ze een subsidie van €10.000,- ontvangen.

Wethouder Paul Sterk (Weert) en wethouder Henk Geraats (Nederweert) zijn unaniem: “De vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Weert staan dicht bij de bezoekers waardoor mensen niet alleen zichzelf maar ook elkaar helpen en ondersteunen”. Om hun waardering te uiten voor het goede werk dat de vele vrijwilligers verrichten verlenen de gemeente Weert en Nederweert daarom gezamenlijk een subsidie van €10.000,-.De subsidie is vooral bedoeld voor opleiding en ondersteuning van de vrijwilligers.

Vrijwilligers
Het Toon Hermans Huis Weert beschikt over circa zestig vrijwilligers. Zij komen dagelijks in aanraking met mensen die geconfronteerd worden met een ingrijpende ziekte als kanker. Om de bezoekers goed op te kunnen opvangen en te ondersteunen worden daarom alle vrijwilligers geschoold. De toegekende subsidie waarborgt de kwaliteit van de opvang.

De vrijwilligers richten zich niet alleen op de opvang en begeleiding van de persoon met kanker, maar op zijn hele netwerk: zoals partners, mantelzorgers, familieleden en kinderen. Omdat de vrijwilligers dicht bij de bezoekers staan en vroegtijdig hulp aanbieden, wordt het beroep op andere zorgvoorzieningen beperkt. Ook kunnen de vrijwilligers -vaak zijn zij zelf ervaringsdeskundig- signalen van overbelasting bij de mantelzorger tijdig signaleren en erger voorkomen. Het Toon Hermans Huis Weert werkt op het vlak van mantelzorgondersteuning daarom nauw samen met welzijnsinstellingen.

Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten over het verrichten van vrijwilligerswerk bij het Toon Hermans Huis in Weert raadpleeg dan de volgende website; www.toonhermanshuisweert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio