20.8 C
De Bilt

Pridemaand Winterswijk Oost Gelre start feestelijk met expositie

Woensdag 1 juni is de Pridemaand in Winterswijk en Oost Gelre feestelijk afgetrapt met de opening van een deel van de speciale (kunst)expositie in de hal van het gemeentekantoor van Winterswijk aan de Stationsstraat 25. In het welkomstwoord benadrukte wethouder Schepers (Winterswijk) dat inclusiviteit een basisvoorwaarde is voor onze samenleving. Wethouder Jos Hoenderboom (Oost Gelre) gaf een inkijk in het programma dat de werkgroep Regenbooggemeente Winterswijk en Oost Gelre samenstelde.

Pridemaand

Tijdens de Achterhoek Pride wordt een tweedelige expositie getoond. Van deze tweedelige expositie zal, tijdens openingstijden, een deel van 1 juni t/m 14 juni te zien zijn in het gemeentekantoor van Winterswijk en van 16 t/m 30 juni in het gemeentehuis van Oost Gelre. Het andere deel is gedurende de gehele maand juni te zien in de Bibliotheek Oost-Achterhoek, Dijkstraat 2/A in Lichtenvoorde.

Expositie

De expositie bevat werken van verschillende kunstenaars. Voor een belangrijk deel uit de Achterhoek maar ook van elders. De onderwerpen van de kunstwerken gaan over thema’s als jezelf zijn, emotie, gevoel, liefde en gender. De verschillende werken van deze expositie zijn gemaakt in een diversiteit aan vormen en technieken, van fotografie tot en met bronzen beelden.

Evenementen en bijeenkomsten

Voor de Pridemaand heeft de werkgroep de deelnemende organisaties bij elkaar gebracht om een aantal evenementen en bijeenkomsten te organiseren. Daar kunnen de bezoekers kennis maken met de vele aspecten van inclusiviteit en de thema’s die ook in de exposities aan bod komen. Het uitgangspunt hierbij is dat de titel ‘Regenbooggemeente’ niet blijft bij een gekleurde oversteekplaats of een regenboogvlag. Het is een manier van omgaan met elkaar. Op de Expositie en op de website www.achterhoekpride.nl vindt u het programma voor de komende maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio