14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Herinrichting centrum Hoevelaken start met werkzaamheden

Hoevelaken – De werkzaamheden in het centrum van Hoevelaken zijn gestart. De straten, stoepen, het groen en het straatmeubilair (afvalbakken, lantaarnpalen, fietsbeugels, etc.) worden vervangen. Op maandag 30 augustus hebben wethouder Wim Oosterwijk, Dick Bakhuizen (voorzitter Platform Hoevelaken) en Rob Alberti (directeur aannemer NTP B.V.) het eerste nieuwe “fietsnietje” geplaatst. “De herinrichting van het centrum is nu officieel gestart.  Met deze inrichting krijgt het dorp de mooie nieuwe uitstraling die het verdient”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Na een uitgebreid participatieproces met de omgeving en overige belanghebbenden, is aannemer NTP B.V. uit Hattem als winnaar uit het aanbestedingstraject gekomen. Zij gaan de komende periode aan de slag.

Verschillende fasen

Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Hierdoor blijven de winkels, woningen en de markt goed bereikbaar. De bevoorrading ondervindt slechts minimale hinder. De planning is om de werkzaamheden – in ieder geval in de Westerdorpsstraat en het Dokterspaadje – ruim voor de periode dat de Sinterklaas- en Kerstinkopen begint, afgerond te hebben. Bezoekers van het centrum kunnen zo ongestoord hun inkopen doen.

Stoutenburgerlaan in Hoevelaken

Op dit moment is de planning van de herinrichting van de Stoutenburgerlaan nog niet bekend. De verwachting is dat deze eind september/begin oktober bekend gemaakt worden. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de andere werkzaamheden. Het centrum van Hoevelaken blijft altijd voldoende bereikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio