17.5 C
De Bilt

Beverwijk vult pot duurzaamheidslening aan met 1 miljoen euro

Inwoners van gemeente Beverwijk hebben in één jaar 1 miljoen euro geïnvesteerd in het verduurzamen van hun woning. Wethouder Brigitte van den Berg: “Dat is geweldig. Met de duurzaamheidslening kunnen we inwoners helpen met investeren. Daarom vullen we de pot aan met nog een keer 1 miljoen.”

Energie besparen, isoleren en zelf energie opwekken zijn belangrijke maatregelen om de energierekening te verlagen én te zorgen voor een beter klimaat. Met de ening kunnen eigenaar-bewoners van bestaande woningen de woning verduurzamen. Meer informatie over de lening vindt u op www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-beverwijk. De lening heeft per 1 januari 2024 een rente van 1,7%.

Waarvoor kan ik de duurzaamheidslening gebruiken?

Voor energie besparen, energie opwekken en aardgasvrij(er) wonen door:

  • isolatie van spouwmuur, gevel, dak of vloer
  • isolatieglas
  • warmtepomp (lucht, water of hybride)
  • vegetatiedak (groen dak)
  • zonnepanelen

Hoe vraag ik de lening aan?

U vraagt de duurzaamheidslening aan bij Omgevingsdienst IJmond. Zij beoordelen uw aanvraag. Daarna dient u uw aanvraag met het de beoordeling in bij Stimuleringsfonds Huisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Zij verstrekken de lening. Meer informatie over het proces en de voorwaarden via: www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-beverwijk

Hulp nodig?

Wist u dat u voor het verduurzamen van uw huis soms ook subsidie kunt aanvragen? Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van uw financieringsmogelijkheden?Bel dan hét energieloket van Beverwijk: Duurzaam Bouwloket: 0251-309004. Zij helpen u graag een stap verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio