MDT certificaat voor Local Heroes in Oostzaan

Oostzaan – Dinsdag 16 november ontvingen acht jongeren hun MDT certificaat in het gemeentehuis in Oostzaan. Zij volgden tien weken het Maatschappelijke Diensttijd (MDT) programma van Local Heroes. De uitreiking van het certificaat was een mooie afsluiting van hun inzet in de afgelopen 10 weken, waarin zij een training volgden en maatschappelijk actief waren bij de jaarlijkse huttenbouw en tafelen in de kerk.

MDT Certificaat voor iedereen

Wethouder Niels Bonenkamp reikte de certificaten uit en vertelde de jongeren hoe trots hij is op wat ze de afgelopen weken bereikt hebben en wat ze voor Oostzaan hebben gedaan. ‘Ik ben heel erg enthousiast over Local Heroes en vind het supertof dat er de afgelopen maanden een groep vanuit Oostzaan heeft gewerkt! Dit MDT-project vormt wat mij betreft de ontbrekende schakel tussen jeugdzorg en (klassiek) jongerenwerk. Local Heroes gaat niet uit van problemen, maar van kansen en mogelijkheden. Daar gaat mijn liberale hart sneller van kloppen.’

Local Heroes

Het Local Heroes programma zit vol met tools en aandacht over hoe je kunt groeien in de richting die jij op wilt, focus kan houden op jouw doelen, in een lekkere flow kunt blijven, hoe om te gaan met emoties en nog veel meer! ‘Bij Local Heroes heerst een open, positieve sfeer. Hier kan je écht groeien op een manier die ik niet eerder ben tegengekomen’, zegt deelnemer Isa de Boer.

Talenten ontdekken

Bij Local Heroes pakken jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en in te zetten, andere jongeren en bewoners te ontmoeten en iets te doen voor de omgeving. ‘Wij hebben ons heel welkom gevoeld in Oostzaan’, aldus trainers Hugo en Ilse.

In januari 2022  start Local Heroes weer met nieuwe groepen. Heb je interesse, dan kan je je aanmelden via: localheroes.tlokaal.com of appen naar 06-40038281 (Nynke).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img