Heilig Hartplein in Den Dungen krijgt nieuwe woningen

Den Dungen – Aan het Heilig Hartplein en de Grote Molenstraat in Den Dungen komen in totaal 20 nieuwe woningen. Ontwikkelaar Geert van den Brekel heeft hierover een positieve omgevingsdialoog gevoerd. Ook Welstand is akkoord met het bouwplan. Wethouder Ed Mathijssen is blij met deze ontwikkeling: “In de centrumvisie van Den Dungen is deze locatie als ontwikkelingslocatie aangegeven. Dit plan vormt straks de entree van het centrumgebied van Den Dungen.”

Grote Molenstraat en Heilig Hartplein

De twee leegstaande winkelpanden worden verbouwd tot 16 appartementen in de goedkope koopsector. De woningen aan de Grote Molenstraat blijven in eigen beheer bij de huidige eigenaar. Het ontwerp bestemmingsplan ligt binnenkort ter inzage. Als dat vastgesteld is, kan daarna de omgevingsvergunning aangevraagd en verleend worden.

Behoefte aan nieuwe woningen

Voor de bouw van de nieuwe appartementen aan het Heilig Hartplein en Grote Molenstraat, worden de twee leegstaande winkelpanden gesloopt. Ook in Den Dungen is behoefte aan nieuwe woningen. Als doorstroomwoning voor senioren, of juist voor starters. Ontwikkelaar Geert van den Brekel: “Alle woningen zijn nultreden, hebben een eigen buitenruimte, zijn voorzien van een berging en bewoners parkeren straks op een afgesloten binnenplein. Het is dus van alle gemakken voorzien.”

Realisatie

Voor de realisatie van de woningen aan de Grote Molenstraat wordt de bestaande karakteristieke langgevelboerderij gesplitst. Het koelhuisje wordt getransformeerd tot woning en daarnaast komen er twee nieuwe vrijstaande woningen aan de Sint Jacobusstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio