15.6 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Overeenkomst voor 16 woningen in Waarland getekend

Net zoals in de rest van de gemeente Schagen is ook in Waarland de vraag naar aantrekkelijke woningen voor verschillende doelgroepen groot. Daarom werkt de gemeente graag mee aan verschillende bouwplannen. Zo ook aan een plan voor 16 woningen op een perceel aan de Beemsterboerweg.

Diverse woningen ook in lager prijssegment

Op 18 mei ondertekenden wethouder Jelle Beemsterboer samen met Maatschap R.P.M. Vermuë en W.N. Vermuë-Joziasse in Warmenhuizen hiervoor een anterieure overeenkomst. “Dit project bestaat uit 10 rijtjeshuizen; één 2-onder-1 kapper en 4 vrijstaande woningen. 30-40% van deze huizen zijn in het lagere prijssegment,” licht wethouder Jelle Beemsterboer toe. “Zo krijgen mensen met een smallere beurs ook zicht op een nieuwbouwwoning.”

Eerste stap

De eerste stap is nu gezet met het tekenen van de anterieure overeenkomst. In een anterieure overeenkomst staan afspraken over onder andere wat er met de grond gedaan mag worden. In dit geval maakt de initiatiefnemer gebruik van de mogelijkheid vanuit het bestemmingsplan “Landelijk Gebied Harenkarspel” waarbij zij het glastuinbouwbedrijf aan de Trambaan 30 in Warmenhuizen saneren en ter compensatie hiervan mogen zij woningen bouwen aan de Beemsterboerweg.

Omgevingsvergunning

De volgende stap is een omgevingsvergunning. Om deze te krijgen is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. Hiervoor maakt het gemeentebestuur gebruik van de binnenplanse wijzigingsbevoegdheid om de bestemming van het perceel te wijzigen van “Agrarisch” naar “Wonen”. Wanneer de planologische procedure positief is doorlopen, kan begin 2023 worden gestart met de realisatie van de huizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio