10.4 C
De Bilt

3e prijs voor Jents Abma bij het Prinses Christina Concours

De 19-jarige hoboïste Jents Abma uit De Wilgen heeft een 3e prijs gewonnen bij de regionale finale van het Prinses Christina Klassiek Concours in regio Noord. In totaal traden er zes jonge klassieke musici op tijdens de regiofinale in het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze speelden om één van de felbegeerde plekken in de Nationale Halve Finale.

Jents Abma

Het jonge talent deed mee in de 2e categorie van het concours, voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar). Burgemeester Schuiling van Groningen woonde de finale bij en reikte de prijzen uit. Jents wint een optreden op het Oranjewoud Festival en het Veenhuizen Festival. Ook krijgt ze een masterclass aangeboden. De 14-jarige violist Quinten van Brummen, de 19-jarige pianiste Kateryna Pavlenko en de 20-jarige zanger Oliver Kemler werden door de jury geselecteerd voor de halve finale.

thumbnail?sz=w1920&id=1Wx0ZNQYTcJ4O5esmhtI6dq El3QG qP
Hoboïste Jents Abma. foto: MajankaFotografie

De selecties vonden plaats op vrijdgavond en zaterdag. Deelnemers kwamen onder andere uit Buitenpost, Franeker, Groningen, Leeuwarden, Mûnein, Haren en Zuidhorn. De Nationale Halve Finale vindt plaats op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden, gevolgd door de Nationale Finale op 12 mei in Amare Den Haag.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert kinderen en jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten verder te ontwikkelen. Ook deelnemers die de regiofinale niet bereiken maken kans op een prijs. Alle finalisten van de concoursen krijgen daarnaast toegang tot de PCC Academy, een speciaal ontwikkelingstraject met lezingen, workshops en meer.

Met de regioconcoursen biedt het Prinses Christina Concours een bijzonder podium aan de deelnemers. Het concours in Groningen is het derde van zes regioconcoursen in heel Nederland. In 2024 zijn de selecties van het Compositie Concours samengevoegd met de regioselecties van het Klassiek Concours. Na afloop van de zes regioweekenden wordt bekendgemaakt welke componisten door zijn naar de compositiefinale, dit najaar in Den Bosch.

Kijk voor de gehele uitslag en meer informatie op www.christinaconcours.nlFacebook of Instagram @pcconcours. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio