17.1 C
De Bilt

JOP in Barendrecht: gemeente en inwoners kiezen locatie jongerenontmoetingsplek

Barendrecht – Gemeente Barendrecht en inwoners hebben samen gekozen voor het Breslaupad als locatie voor een nieuwe jongerenontmoetingsplek (JOP). De locatie heeft unaniem de voorkeur van de stuurgroep van inwoners. Ook de politie, jongerenwerk en de boa’s zijn te spreken over de plek. De JOP wordt in juni geplaatst.

Plek voor jongeren nodig

Wethouder Roopram (Jeugd en jongeren): “Jongeren hebben een plek buiten nodig waar zij elkaar kunnen ontmoeten. De meeste mensen snappen die behoefte maar zijn ook bang voor overlast. Daarom zijn we met zowel jongeren als omwonenden in gesprek gegaan. Ik ben blij dat de keuze voor het Breslaupad zo breed gedragen wordt.”

Nieuwe JOP

De nieuwe JOP is goed bereikbaar en er zijn geen woonhuizen in de directe omgeving. Na plaatsing blijft de JOP in eerste instantie ongeveer 6 maanden staan. Na 4 maanden start de eerste evaluatie. “Participatie vinden we ontzettend belangrijk. De evaluatie vindt dan ook plaats met omwonenden, jongeren, omliggende bedrijven en ondernemers op het bedrijventerrein, boa’s, politie en jongerenwerk,” aldus wethouder Roopram. Als er een positief beeld komt uit de evaluatie blijft de plek definitief staan.

Stuurgroep omwonenden

Veel mensen hebben over de plaats van de JOP meegedacht. In februari is een enquête uitgezet onder zo’n 250 huishoudens om te kijken naar een mogelijke locatie voor een JOP op de grens van de wijken Nieuwland en Carnisselande. De gemeente kon zo de behoeften en wensen inventariseren. De vragenlijst was ook te vinden op de website van de gemeente en is gedeeld via sociale media. Ook kon iedereen zich in deze enquête aanmelden voor een digitale bijeenkomst met wethouder Roopram. Na verschillende bijeenkomsten is een stuurgroep opgericht die verschillende locaties heeft bekeken. De stuurgroep heeft vervolgens unaniem gestemd voor de locatie aan het Breslaupad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio