Dummy ‘Dagboek van Israël Jakobs’ gereed

Binnenland – Donderdag 28 december heeft schrijver Marcel Bulte de eerste dummy van het dagboek van Israël Jakobs ontvangen. Wethouder Robert Kleine en Gerben Dijkstra van Uitgeverij Drenthe overhandigden hem het proefexemplaar. De schrijver heeft het dagboek van Israël Jakobs bewerkt. Het boek geeft een boeiend en schrijnend beeld van de laatste levensjaren van deze Emmenaar, die tussen augustus en oktober 1942 werd omgebracht in Auswitch.  In het voorjaar moet het boek gedrukt in de winkels liggen.

Israël Jakobs

Israël Jacobs was een Nederlander, die deel uitmaakte van de Joodse geloofsgemeenschap. Hij begon zijn dagboek op 31 oktober 1940, enkele weken voordat hij op last van de bezetters werd ontslagen  als gevolg van de anti-Joodse maatregelen. Het dagboek eindigt op 16 augustus 1942, een dag voordat hij te werk werd gesteld in Kamp Linde. Via Westerbork werd hij tussen augustus en oktober 1942 in Auschwitz vermoord.

Schrijver Marcel Bulte 

Het dagboek kwam enkele jaren geleden boven water. Schrijver Marcel Bulte, die ongeveer 20 jaar geleden in Emmen kwam wonen, begon met het uitzoeken van wie de mensen achter de (voor)namen waren in het dagboek en hoe het leven van de Joodse gemeenschap binnen en buiten de kring van de familie Jakobs zich afspeelde. Dit alles heeft hij in het boek verwerkt. Omdat de schrijver ongeneeslijk ziek is, heeft hij nu alvast de eerste dummy van het boek overhandigd gekregen. 

Marcel Bulte heeft meer historische boeken geschreven, zoals Hun namen worden niet vergeten ( ter gelegenheid van het plaatsen van de struikelstenen), Gewapende Vrede (over de Zuidoosthoek tijdens de Eerste Wereldoorlog) en Op Erica 1863-2013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img