Vergaderingsverslag van het college van burgemeester en wethouders

Oirschot – Iedere week vergadert het college van burgemeester en wethouders (college van B&W). Ze nemen dan besluiten over allerhande zaken. Om u op de hoogte te houden halen we in deze rubriek wekelijks enkele besluiten naar voren. Wilt u de volledige besluitenlijst inzien, ga dan naar www.oirschot.nl. Hieronder het vergaderingsverslag.

Schoolstraat 4 Oostelbeers

Er is een principeverzoek ingediend voor het omzetten van het bestaande schoolgebouw aan de Schoolstraat 4 in Oostelbeers naar 11 zorgappartementen en twee beheerderswoningen. Het idee hierbij is dat de beheerders die ook op de locatie zelf wonen de zorg aanbieden. Daarnaast worden er twee halfvrijstaande woningen (een blok van twee woningen) aan de Schoolstraat gerealiseerd. Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen. Dat betekent dat de initiatiefnemer aan zet is om zijn verzoek te gaan concretiseren.

Koestraat 2, Moriaan 9 en 9a

Voor de locatie Koestraat 2 / Moriaan 9 en 9a (pand boven Museum Kruysenhuis) in Oirschot is een principeverzoek ingediend voor het realiseren van zes appartementen, maximaal acht mid-stay studio’s en een museum met een ondergeschikt museumcafé. Mid-stay studio’s worden vooral gebruikt door expats, omdat huurders een middellang huurcontract (bijvoorbeeld voor drie jaar) kunnen afsluiten met de verhuurder.

Het gaat hier om vier grote luxe appartementen gesitueerd aan de zijde van de Koestraat, 1 op elke verdieping.  De mid-stay studio’s bevinden zich op de begane grond en de 1e verdieping. Aan de achterzijde van het pand (gezien vanaf de Koestraat) worden nog twee appartementen toegevoegd op de begane grond en de 1e en 2e verdieping. Daarnaast wil de initiatiefnemer op de begane grond een museumcafé, ondergeschikt aan het bestaande museum Kruysenhuis, realiseren. Het college heeft besloten in principe mee te werken aan het voorstel. Dat betekent dat de initiatiefnemer aan zet is om zijn verzoek te gaan concretiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img