8.9 C
De Bilt

Meerdere podiumplaatsen voor Britt Colijn tijdens internationale wedstrijd in Maastricht

Britt Colijn, de 15-jarige zwemster van zwemvereniging New Wave (de zwemvereniging die traint in zwembad de Biezem in Laren), heeft tijdens de International Friendship Swimmeet in Maastricht op 28 en 29 december 2022 diverse podiumplaatsen behaald. Tijdens het tweedaagse internationale toernooi zwom zij naar vijf finaleplaatsen, waarbij ze drie medailles won: goud, zilver en brons.

Britt Colijn

Op de eerste dag van het toernooi zwom Britt in de series voor de 100 vlinderslag, 50 rugslag en 100 vrije slag. Voor de 100 vrije slag plaatste ze zich voor de B-finale, terwijl ze voor de 100 vlinderslag en 50 rugslag naar de A-finale ging. In de A-finale van de 50 rugslag won ze zilver. “Ik ben eigenlijk helemaal geen korte afstand zwemmer, dus deze tweede plek is voor mij erg bijzonder,” aldus Britt.

Swimmeet 2022 medialle uitreiking 100 rugslag (Britt in het midden)
Swimmeet 2022 medialle uitreiking 100 rugslag (Britt in het midden) – Foto: New Wave Almere

Nieuw persoonlijk record

Op de tweede dag van het toernooi plaatste zij zich in de series aan de hand van twee persoonlijke records voor nog twee A-finales. In de A-finale van de 100 rugslag zwom Britt een nieuw persoonlijk record en pakte het goud. Ook in de A-finale van de 50 vlinderslag zwom zij naar een podiumplaats en won uiteindelijk het brons. Bovendien zwom Britt ook in de finale van de 50 vlinderslag een nieuw persoonlijk record, wat betekent dat ze op één dag twee keer haar PR verbeterde voor beide afstanden.

New Wave

Volgens Frits Brama, hoofdtrainer van New Wave, heeft zij tijdens het toernooi uitstekend gepresteerd. Naast het winnen van drie medailles, zwom ze vijf persoonlijke records en behaalde ze tevens drie limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen Korte Baan en twee limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. “Al met al een geweldig einde van het jaar”, aldus Brama.