12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Gezamenlijke onderwijsvisie Gemeente Weststellingwerf en schoolbesturen

De gemeente Weststellingwerf heeft samen met de schoolbesturen van alle scholen in de gemeente een onderwijsvisie opgesteld. De gemeente en de schoolbesturen will en zoveel mogelijk kinderen en jongeren in Weststellingwerf een passende en doorlopende schoolloopbaan bieden. Goed onderwijs is nodig om als kind goed te kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Veranderingen in onderwijstaken

Binnen het sociaal domein van de gemeente hebben de afgelopen jaren verschillende veranderingen plaatsgevonden. Ook voor een aantal onderwijstaken. Om goed zicht te krijgen en houden op de uitvoering van deze taken heeft de gemeente gesprekken gevoerd met de schoolbesturen. Uit de gesprekken met de schoolbesturen is naar voren gekomen dat we gezamenlijk willen zorgen dat kinderen in Weststellingwerf opgroeien in een veilige, gezonde en stimulerende omgeving. Zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op de t oekomst, zich breed ontwikkelen en actieve deelnemers aan de samenleving worden.

Uitwerken en uitvoeren van de onderwijsvisie

Deze onderwijsvisie is uitgewerkt in een vijftal kernwaarden. De kernwaarden gaan bijvoorbeeld over kinderopvang en peuteropvang, over leerplicht en passend onderwijs. Maar ook over de gebouwen waarin de scholen zijn gehuisvest. De komende jaren gaan de gemeente en schoolbesturen verder met elkaar in gesprek om de verschillende kernwaarden uit te werken in werkafspraken en activitei ten. Wethouder Roelof Theun Hoen: “ Ik ben erg blij met deze onderwijsvisie . Ik kijk er naar uit om samen met de scholen en andere partners verder te bouwen aan goed onderwijs voor onze kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio