6.6 C
De Bilt

Doorontwikkeling mobiel gemeentehuis Goeree-Overflakkee in volle gang

 

Goeree-Overflakkee – De doorontwikkeling van het mobiele gemeentehuis van de gemeente Goeree-Overflakkee is in volle gang. Zo schaft de gemeente een nieuw voertuig aan, wil het alle dorpskernen op het eiland bezoeken en breidt het haar producten- en dienstenaanbod in het voertuig uit. Het doel van de doorontwikkeling is om de inwoners nog beter van dienst te kunnen zijn.

Doorontwikkeling van camper

Sinds 26 juni 2017 brengen ambtenaren van de gemeente Goeree-Overflakkee met een camper, de zogenaamde GO-bus, wekelijks een bezoek aan drie dorpskernen verspreid over het eiland. De inzet van de camper is onlangs geëvalueerd. Ruim 98 procent van de bezoekers geeft een hoge waardering. Het resultaat van de evaluatie is voor de gemeente reden om deze extra vorm van dienstverlening door te ontwikkelen.

Nieuw voertuig betekent nieuwe mogelijkheden

De gemeente treft de komende maanden alle voorbereidingen voor de aanschaf en de inrichting van een duurzaam en meer comfortabel voertuig. In het nieuwe voertuig is er bijvoorbeeld meer ruimte voor privacy. Daarnaast is het voertuig toegankelijk voor mindervaliden, stelt het de gemeente in staat om meer diensten aan te bieden en voldoet het indien mogelijk aan de ambitie op het gebied van duurzaamheid. Het is de bedoeling dat ambtenaren met het nieuwe voertuig alle dorpskernen op Goeree-Overflakkee gaan bezoeken. Ook wordt het mogelijk om in het mobiele gemeentehuis een aanvraag te doen voor een rijbewijs of identiteitskaart. Vanwege de veiligheidsaspecten haalt men het rijbewijs of de identiteitskaart nog wel persoonlijk op in het gemeentehuis of laat men de identiteitskaart (thuis)bezorgen.

Mobiel gemeentehuis tijdelijk niet beschikbaar

Het huidige mobiele gemeentehuis is in de periode van 1 december 2018 tot 1 april 2019 tijdelijk niet beschikbaar, omdat de huidige camper niet geschikt is om te gebruiken tijdens de wintermaanden. De camper doet in de genoemde periode de dorpskernen Dirksland, Ouddorp en Oude-Tonge dus niet aan. In het voorjaar van 2019 wil de gemeente dan met het nieuwe mobiele gemeentehuis en het uitgebreide producten- en dienstenaanbod alle kernen gaan bezoeken.

Contact

In de toekomst zullen ook medewerkers van andere teams en instanties meer gebruik gaan maken van de GO-bus om zo in contact te treden met inwoners, ondernemers en bezoekers. Zodra er nieuwe ontwikkelingen over het mobiele gemeentehuis zijn, dan communiceert de gemeente Goeree-Overflakkee hierover.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio