8.8 C
De Bilt

Havenconcert Junior laat schoolkinderen kennismaken met Mozart

Op vrijdag 1 juli 2022 wordt wederom het Havenconcert Junior georganiseerd. Het ‘gewone’ Havenconcert, voor volwassenen, is al jaren een begrip. Vanaf een speciaal ponton in de haven van Goedereede wordt door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore gebracht. Voor het derde jaar op rij heeft op de vrijdag voorafgaand aan het Havenconcert nu ook het Havenconcert Junior een vaste plek in de programmering.  

Mozart

Voor het Havenconcert Junior op vrijdag 1 juli zijn alle basisschoolleerlingen van de groepen 4 en 5 op Goeree-Overflakkee uitgenodigd om klassikaal het evenement te bezoeken. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt met veel humor het leven van Wolfgang Amadeus Mozart en vier musici spelen zijn prachtige muziek. Ton Meijer voert de kinderen mee in de wereld van het wonderkind Mozart. Hoe is het om een wonderkind te zijn?

Hoe leefde de componist?

Hoe was het om in de tijd van Mozart te leven, wat hadden we toen niet wat we nu wel hebben? Ongemerkt kruipt de muziek van Mozart in je oren, om daar nooit meer weg te gaan. De voorstelling van vorig jaar, Be Bach, die door hetzelfde gezelschap werd opgevoerd, was een zeer groot succes. De muzikanten zijn dan ook van hoog niveau. Sopraan Marijje van Stralen zong voor internationale operahuizen en maakt met haar loepzuivere stemgeluid veel indruk.

Positieve reacties

Ook violiste Joanna Trzcionkowska, cellist Fred Edelen en Christina Edelen op klavecimbel hebben ruimschoots hun sporen verdiend bij bekende orkesten. Een greep uit de reacties van de leerkrachten van vorig jaar: “Het was een bijzondere ervaring om met zoveel leerlingen in de open lucht naar een voorstelling te kijken.” “Onze leerlingen hebben genoten van de voorstelling!” “Het was dan een concert voor kinderen, maar ook de ouders en de leerkrachten, die meegingen als begeleiders, hebben het erg leuk gevonden.”

Veel scholen hebben hun leerlingen al opgegeven om het Havenconcert Junior bij te wonen. Heeft u als leerkracht van een groep 4 of 5 op Goeree-Overflakkee uw groep nog niet aangemeld? Dat is mogelijk via het aanmeldformulier op de website www.havenconcert.nl.

Havenconcert Junior gratis

Alle activiteiten van het Havenconcert Weekend zijn kosteloos te bezoeken. De Stichting Havenconcert Goedereede is volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Zonder de steun van diverse sponsors en donateurs zou het niet mogelijk zijn de activiteiten te organiseren. Wie ook donateur wil worden van het Havenconcert vindt op www.havenconcert.nl een knop om met iDEAL een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de andere activiteiten van het Havenconcert Weekend. De Havenconcert Muziekdag 2022 gaat helaas niet door bij gebrek aan deelnemende muziekscholen en muziekverenigingen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio