7 leerlingen ontvangen oorkonde voor afleggen van foutloos verkeersexamen

Middelharnis Wethouder Peter Feller zette woensdag 14 juli zeven leerlingen van groep 7 en 8 van CBS de Bosseschool in Middelharnis en CBS Prins Maurits in Dirksland digitaal in het zonnetje. Zij legden namelijk een foutloos theoretisch en praktisch verkeersexamen af. Een knappe prestatie! Via een livestream overhandigde de wethouder een speciale oorkonde. Ook ontvingen de leerlingen een cadeaubon, die met de vakantie voor de deur vast een mooie bestemming krijgt.

Onder de indruk

Wethouder Feller is, als wethouder Verkeer en ambassadeur Verkeersveiligheid, zeer onder de indruk van deze prestatie. Hij vindt het belangrijk dat kinderen de verkeersregels kennen en goed toepassen, zeker als zij straks naar het voortgezet onderwijs gaan.

Schoolverkeersexamens

Leerlingen van de basisscholen op Goeree-Overflakkee doen in groep 7 of 8 mee aan de schoolverkeersexamens. Tijdens het theoretisch verkeersexamen wordt hun kennis van de verkeersborden en -regels getoetst. Tijdens het praktisch examen mogen de leerlingen laten zien dat ze deze kennis ook in de praktijk kunnen brengen. Ze fietsen dan een route in de schoolomgeving.

leerlingen
Afbeelding: gemeente Goeree-Overflakkee

De verkeersexamens worden financieel mogelijk gemaakt door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Goeree-Overflakkee vanuit de visie ‘Maak een punt van nul’. Daarin wordt gestreefd naar nul verkeersslachtoffers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img