7.8 C
De Bilt

Verkeersveiligheidsdag 2019 Goeree-Overflakkee

Goeree-OverflakkeeOp vrijdag 20 september is de Verkeersveiligheidsdag 2019. Dit wordt door georganiseerd door De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) van Goeree-Overflakkee organiseert. Tijdens de themaweek “Verkeersveiligheid”, die plaats vindt in heel Zuid-Holland van 14 tot en met 21 september.

Deze Verkeersveiligheidsdag 2019 g vindt plaats in en rondom Recreatiecentrum De Staver. Op deze dag volgen ruim 350 leerlingen van basisscholen uit  Middelharnis, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge en Stad aan het Haringvliet verschillende activiteiten waarbij zij bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer. Wethouder Feller zal om 8:30 uur het startsein geven van deze dag die in het teken zal staan van het ‘zelf ervaren’ en het eigen verkeersgedrag.

Fietsvaardigheden

De leerlingen kunnen op deze dag onder andere hun fietsvaardigheden oefenen op een fietsparcours op hun vooraf gecontroleerde fiets. Daarnaast voeren zij opdrachten uit rondom het thema alcohol en drugs in het verkeer. Ook geeft het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid een demonstratie van de remweg van een auto. De verkeerskennis wordt getest tijdens een ren je rot quiz en de kinderen brengen een bezoekje aan een vrachtwagen voor de Dode Hoek. 

Een veilig verkeer is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Van overheden, bedrijven en scholen tot organisaties en (groepen en/of individuele) burgers. De RPV voert jaarlijks onder het motto “Maak een punt van nul” verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor alle leeftijden, zoals lesmodules in het voortgezet onderwijs, scootmobiel-cursussen en de Praktijkdagen Jonge Automobilisten. We willen met ´Maak een punt van nul´ aangeven dat we het vanzelfsprekend vinden te streven naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers in Zuid-Holland.

De cultuur en sociale norm moeten veranderen: we willen vermijdbare ongevallen daadwerkelijk vermijden! Dit kan alleen als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland maakt een punt van nul verkeersslachtoffers. Er komen in Zuid-Holland elke dag 15 personen niet op hun bestemming aan door een verkeersongeval.
Een groot deel van de verkeersongevallen komt voort uit onveilig gedrag. We willen daarom verkeersveilig gedrag tot norm maken.

Meer informatie: https://maakeenpuntvannul.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio