12.3 C
De Bilt

Gemeente Groningen stimuleert duurzame horeca

Voor een duurzamer voedselsysteem is gezonder en meer lokaal eten en minder voedselverspilling essentieel. De gemeente Groningen en Greendish ondersteunen zes horecaondernemers bij het verduurzamen van hun menukaart. Het Concerthuis, Het Oude Politiebureau, Everts Party Catering, Dennis Cooking Place, News Café en de Prael Brouwerij zijn enthousiast van start gegaan.

In april is gestart met metingen en adviesgesprekken over voedselverspilling tegengaan, lokaal en seizoensgebonden inkopen en minder dierlijke producten op de menukaart zetten. De ondernemers kregen tips en tools om hun voedselaanbod duurzamer en gezonder te maken en tegelijkertijd hun winstmarges te vergroten.

Verminderen van voedselverspilling

Zo gaat Everts Partycatering aan de slag met het verminderen van de voedselverspilling door de portiegrootte te verkleinen en de restverwerking anders aan te pakken. Andere ondernemers kopen in bij lokale leveranciers. Bij Het Oude Politiebureau zetten ze minder dierlijke producten op de menukaart en helpen ze de consument om duurzamere en gezondere gerechten te kiezen.

Begin juni herhaalt Greendish de metingen om in kaart te brengen hoeveel milieuwinst de horecaondernemers hebben behaald door minder CO2-uitstoot, watergebruik en landgebruik. Deze resultaten worden gepresenteerd bij het event New Energy Forum op 20 juni 2024.

Samenwerking gemeente, Groningen Werkt Slim en Greendish

Dit initiatief is een samenwerking van de gemeente Groningen met Groningen Werkt Slim (duurzaamheidsplatform voor Groningse ondernemers) en Greendish (versneller van de transitie naar een gezond en duurzaam voedselaanbod).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio