8.5 C
De Bilt

Groningen Telt Af: tweede editie van het Groningse aftelmoment

Op oudejaarsavond is de Grote Markt voor de tweede keer het decor voor het evenement ‘Groningen Telt Af’. Een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud met een terugblik naar het verleden, stilstaan bij het heden en een knipoog naar de toekomst. Van 20:00 tot 01:30 uur is er een gevarieerd programma met Groningse artiesten, rockende bands en volksmuziek.

Groningen wordt met dit evenement op de kaart gezet als dé plek voor spectaculaire evenementen rondom de jaarwisseling. Duizenden Groningers tellen samen af tot 2024 en luiden het nieuwe jaar in. Dit onder begeleiding van een gevarieerd Gronings programma en een spectaculaire luchtshow met licht en lasers vanaf het dak van het Forum.

Programma Groningen Telt Af

Op 31 december is er van 20:00 tot 01:30 uur een gratis en gevarieerd programma met TikTok Tammo, Waterleaf, Daisz, Burdy en DJ Arnoud. De avond wordt gepresenteerd door Olaf Vos. Burgemeester Schuiling is net als vorige jaarwisseling aanwezig en luidt op het podium het nieuwe jaar in. Bekijk het volledige programma op groningenteltaf.nl

Luchtshow

Vanaf het dak van het Forum wordt een 360 graden luchtshow afgespeeld. Hiervoor worden krachtige lampen en lasers ingezet. Vorig jaar had dit een enorm bereik en werd de luchtshow van meer dan 35 kilometer afstand gezien. Daarmee wordt Stad en Ommeland bewust gemaakt van dit evenement.

Vuurwerkvrij centrum

Het evenement ‘Groningen Telt Af’ laat zien waarom Groningen een geweldige stad is. Tegelijkertijd biedt het aftellen een samenzijn voor Groningers waar veiligheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Een nieuwe Groningse traditie in een vuurwerkvrij centrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio