3.2 C
De Bilt

158 woningen met groene binnentuin langs Reitdiep in Groningen

Aan de Friesestraatweg 175 in Groningen worden 158 huurwoningen gebouwd met een groene binnentuin en parkeervoorziening. De appartementen zijn ongeveer 49m2 tot 87m2 groot en zijn geschikt voor een en twee persoonshuishoudens. De overeenkomst voor dit plan is vandaag getekend door wethouder wonen Rik van Niejenhuis en projectontwikkelaar Jaap ten Hoor van Jaho Vastgoed.

Huurwoningen

Het ontwerp van Jaho onderscheidt zich van de naastgelegen ontwikkelingen aan de Friesestraatweg. De hoogteaccenten aan de zijkanten sluiten goed aan bij de naastgelegen (toekomstige) bebouwing: Woldring en Portland. Door de lagere delen in het ontwerp ontstaat transparantie die de verbinding tussen Paddepoel en Vinkhuizen versterkt.

Friesestraatweg 175 wordt voorzien van een half verdiepte parkeervoorziening met 106 parkeerplaatsen. Boven deze parkeervoorziening komt een groene binnentuin met een pad dat te gebruiken is voor bewoners en bezoekers. Het pad is voorzien van een doorlopend zitelement en staat in verbinding met het pad langs het Reitdiep en de Friesestraatweg. Aan omwonenden in Paddepoel en Vinkhuizen zijn de plannen in 2019 al gepresenteerd samen met het plan Portland.

Wethouder wonen Rik van Niejenhuis en projectontwikkelaar Jaap ten Hoor van Jaho Vastgoed
Wethouder wonen Rik van Niejenhuis en projectontwikkelaar Jaap ten Hoor van Jaho Vastgoed – Foto: Bert Lanting

Deelmobiliteit

De projectontwikkelaar wil naast voldoende parkeerplaatsen inzetten op deelmobiliteit in samenwerking met Woldring en Portland. Er wordt gewerkt aan een app om het gebruik van deelauto’s te stimuleren.

Tekenmoment

Vorig jaar werd de Structuurvisie Reitdiepzone vastgesteld. Daarin staat dat de bouw van woningen voorziet in de wens van goede en betaalbare huisvesting. Reitdiepzone 175 is het eerste bouwproject in Groningen sinds het vaststellen van de structuurvisie. Met de ondertekening van de overeenkomst zetten de gemeente en de projectontwikkelaar een volgende stap in het proces. De bestemmingsprocedure wordt gestart en de omgevingsvergunning zal worden aangevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio