1.4 C
De Bilt

5-jarige compensatie rioolbelasting voor huurders Eemsdelta

Loppersum – Gemeentebelangen Eemsdelta heeft de afgelopen weken actie gevoerd voor een eerlijke compensatie voor de huurders van de gemeente Loppersum. De gemeenteraad van de gemeente Loppersum heeft er in het verleden voor gekozen om de betaling van rioolbelasting via de woningcorporaties te innen.

Innen via woningcorporaties

Dit betekent dat de woningcorporaties de afgelopen jaren de rekening van de rioolbelasting hebben betaald voor hun huurders (en dit niet hebben doorberekend aan de huurders). De lokale partij is van mening dat dit geen goed beleid is geweest van de gemeente Loppersum en vindt dat de nieuwe gemeente Eemsdelta hier iets mee moet doen, zoals het verstrekken van compensatie.

Gemeentebelangen Eemsdelta

Hoewel veel partijen zeggen dat de nieuwe gemeenteraad dit maar moet beslissen, vindt de partij Gemeentebelangen Eemsdelta dat de inwoners van de nieuwe gemeente Eemsdelta hier niet de dupe van mogen worden. Dit ziet de partij als het gevolg van het beleid van de gemeente Loppersum en wil er daarom voor zorgen dat de huurders de eerste 5 jaar gecompenseerd worden.

Voorstel compensatie in raad brengen

Recent heeft Gemeentebelangen Eemsdelta geflyerd bij alle huurders binnen de gemeente Loppersum om steun te krijgen voor hun standpunt. Hun voorstel zal de komende raadsvergadering dan ook zijn om deze groep gedupeerden in een 5-jaren plan te compenseren vanuit gelden die wij ontvangen hebben van het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio